Μια από τις μεγαλύτερες μεταφυτεύσεις δέντρων σε εξέλιξη στο Ελληνικό

Η Lamda Development ανακοίνωσε ότι μία από τις μεγαλύτερες μεταφυτεύσεις δέντρων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στο Ελληνικό.

Σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες τεχνικών έργων πρασίνου και με Ελληνικά φυτώρια, η Lamda δημιουργεί προσωρινούς χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν περισσότερα από 2.000 δέντρα κατά τη διάρκεια της κατασκευής. Τα δέντρα αυτά τα οποία βρίσκονται μέσα στο χώρο του έργου όπου έχουν ήδη ξεκινήσει ή θα ξεκινήσουν οι εργασίες, θα μεταφυτευθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο και στους κοινόχρηστους χώρους της νέας πράσινης πόλης.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις μεταφυτεύσεις από το Experience Park, όπου το πράσινο φυσικό περιβάλλον ενισχύθηκε ακόμα παραπάνω με τη μεταφύτευση 80 δέντρων, τη φύτευση επιπλέον 100 νέων δέντρων φτάνοντας στο σύνολο τα 900 δέντρα και περίπου 80.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Τα φυτά και η σύσταση του εδάφους επιλέχθηκαν με βάση το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, δεδομένου ότι η διαχείριση και διατήρηση των ομβρίων υδάτων είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον.

Συγχρόνως δεκάδες νέα δέντρα φυτεύτηκαν στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες για την ανέγερση του κτιρίου ΑΜΕΑ. Τα vέα αυτά δέντρα, μεταξύ των οποίων ελιές, χαρουπιές, κουτσουπιές και άλλα ελληνικής προέλευσης, ταιριάζουν με το περιβάλλον και τη βλάστηση της περιοχής, είναι  μεγάλου μεγέθους και έχουν ύψος που φτάνει τα 6 μέτρα. Το ύψος και ο όγκος τους δημιουργεί μια πράσινη ζώνη γύρω από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το κτίριο για ΑΜΕΑ ώστε να μην επιβαρύνεται η γειτονική κατοικημένη περιοχή. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.