Μενδώνη: «Ανιστόρητοι οι ισχυρισμοί του Βρετανικού Μουσείου»

Εκδήλωση παρουσίαση αναμνηστικής Σειράς Γραμματοσήμων για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα από τα ΕΛΤΑ. Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ/EUROKINISSI)

Στους ισχυρισμούς του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, αναφέρθηκε η Λίβα Μενδώνη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

 Η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε ανιστόρητους τους ισχυρισμούς του Βρετανικού Μουσείου ότι τα Γλυπτά βρίσκονταν πεσμένα στα ερείπια του Παρθενώνα, απ’ όπου τα ανέσυρε ο Έλγιν. Όπως είπε, «Υπάρχουν αδιάψευστα αρχαιολογικά τεκμήρια. Είναι αστείοι ισχυρισμοί και δεν μπορούν να σταθούν. Εδώ και πολλά χρόνια το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, η Ελληνική Κυβέρνηση και η επιστημονική κοινότητα έχουν δώσει σαφείς απαντήσεις».

Η Υπουργός επανέλαβε τη μόνιμη θέση μας ότι της Ελλάδος ότι η Ελλάδα δεν αποδέχεται νομή, κατοχή και κυριότητα στο Βρετανικό Μουσείο ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, ακριβώς λόγω των συνθηκών που εκλάπησαν τα Γλυπτά. Και τόνισε ότι η Συμφωνία της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Αυτόνομη Κυβέρνηση της Σικελίας με τη συναίνεση της Ιταλικής Δημοκρατίας, αποτελεί καλή πρακτική. Επανέλαβε τέλος, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσέλθει σε έναν καλόπιστο και ειλικρινή διάλογο με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.