Μαρουσάκης: «Πλησιάζει νέο κύμα κακοκαιρίας από τα δυτικά» – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει

©ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με βροχές και καταιγίδες να αναμένεται να πλήξουν τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αυτή την εβδομάδα τη χώρα θα πλήξουν διαδοχικά κύματα κακοκαιριών. «Σήμερα, Τρίτη, έχουμε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας που αρχίζει να μετατοπίζεται από τη Δυτική Ευρώπη. Έχει ήδη φτάσει στην Ιταλία και δίνει αρκετές βροχές», τόνισε ο μετεωρολόγος του OPEN.

Ο κ. Μαρουσάκης υποστήριξε ότι τις επόμενες ώρες θα επιδεινωθεί ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, ενώ αύριο τα φαινόμενα θα εξαπλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Πάντως, σήμερα, στην Αττική θα επικρατήσουν ήπιες συνθήκες, με λίγες νεφώσεις το απόγευμα και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 21-22 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα αναμένονται βροχές.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία

Αύριο, Τετάρτη, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς το κύμα κακοκαιρίας «θα σαρώσει τη χώρα από τα δυτικά προς τα ανατολικά». Όπως εξήγησε, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής αναμένονται στη δυτική χώρα, δηλαδή από την οροσειρά της Πίνδου και δυτικά. Αργότερα, μέσα στη μέρα, θα εκδηλωθούν φαινόμενα και στο ανατολικό Αιγαίο.

Η κακοκαιρία, προσέθεσε, «θα κάνει και ένα γρήγορο πέρασμα από το εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας». Από την Πέμπτη, ωστόσο, το κύμα κακοκαιρίας θα απομακρυνθεί και «μπαίνει βοριάς για να πέσει η θερμοκρασία».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.