Μαρινάκης: «Καμία συζήτηση για αλλαγή των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχει τεθεί θέμα αλλαγής των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον Real Fm.
«Δεν τίθεται κανένα τέτοιο θέμα και μάλιστα, αν μου επιτρέπετε, να διευκρινίσω το εξής: αυτό το οποίο είπε ο κύριος Τσακλόγλου είναι αυτό το οποίο προβλέπει νόμος και είναι αυτό το οποίο συμβαίνει σε όλες τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τι είπε; Ότι ανά τριετία, με βάση το προσδόκιμο ζωής, γίνεται μία επανεξέταση, αυτό είναι η μία διαδικασία η οποία ακολουθείται και θα γίνει ξανά το 2027. Δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης το 2027 η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ούτε προβλέπει η διαδικασία αυτή κάποια απότομη, ενδεχόμενη αύξηση των ορίων. Είναι δεδομένο ότι δεν είναι, λοιπόν, στην ατζέντα, ότι δεν υπάρχει τέτοιο σχέδιο και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τους πολίτες. Υπάρχει ένας νόμος ο οποίος εξετάζει το συγκεκριμένο πλαίσιο ανά τριετία, θα γίνει τότε μία συζήτηση, με βάση τα τότε δεδομένα, δεν έχει ξεκινήσει προφανώς από τώρα καμία τέτοια συζήτηση και δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης», τόνισε.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη σημείωσε ότι θα μείνει για πολλά χρόνια βαθιά χαραγμένο, πλήγωσε ανεπανόρθωτα τις οικογένειες των θυμάτων και φανέρωσε διαχρονικές παθογένειες του ελληνικού Κράτους.

Σημείωσε ότι πρώτος ο Πρωθυπουργός ανέλαβε και ευθύνες, πολύ περισσότερες από αυτές που αναλογούσαν στην περίοδο διακυβέρνησης γιατί έτσι αντιλήφθηκε και ο ίδιος το καθήκον. «Και για αυτό θεωρούμε ότι η συζήτηση για τα αίτια, για το τι έφταιξε, για το τι πήγε λάθος, τι πρέπει να αλλάξει, ποιες είναι οι ευθύνες, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό που μας καθιστά, μας κάνει περισσότερο αισιόδοξους -μένει να το δούμε στην πράξη, για να μη λέμε μεγάλα λόγια- είναι ότι ζήσαμε πολλά δύσκολα χρόνια στη χώρα μας παρατεταμένων κρίσεων και μας έδειξαν αυτά τα χρόνια ότι οι κραυγές, οι έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις και η προσπάθεια εργαλειοποίησης δύσκολων ζητημάτων, ζητημάτων τα οποία μας έχουν πληγώσει, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα», συνέχισε.

«Προφανώς να αποδοθούν οι ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν, να βρεθούν με τη σειρά σημασίας και σπουδαιότητας τα αίτια, αλλά το κυριότερο, να πάμε και παρακάτω την επόμενη μέρα με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε», συμπλήρωσε, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης είπε πως είναι σωστή η απόφαση η ΝΔ να υπερψηφίσει την πρόταση του Κ.Κ.Ε., «χωρίς να συμφωνούμε με επιμέρους σημεία του κειμένου, αλλά με την ουσία της συνολικής διερεύνησης από το ‘97 και μετά γιατί μόνο έτσι μπορεί να χυθεί φως ουσιαστικά, χωρίς μικροκομματικές λογικές που έχουν, ας πούμε, οι λογικές των άλλων κομμάτων».

Σε ότι αφορά τις αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τα φορολογικά ο κ. Μαρινάκης δήλωσε «μακριά από εμάς οι λογικές «τσουβαλιάσματος»» και σημείωσε πως σχετικό νομοσχέδιο προβλέπει μία σειρά από παρεμβάσεις για τα pos, για τον τρόπο που θα γίνονται οι μεταβιβάσεις των ακινήτων, για την αυστηροποίηση των προστίμων της χρήσης μετρητών και πολλά ακόμη για τα ακίνητα. «Χωρίς να υπάρχει διάθεση υποχώρησης ή παρέκκλισης από τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, εμείς θέλουμε να δούμε και να εξετάσουμε σημειακές παρεμβάσεις, σε ποια λογική; Μέσα σε αυτό το εισόδημα το οποίο λέμε, το οποίο ξεκινά από την παραδοχή ότι δεν μπορεί το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνουν κάτω από τον κατώτατο μισθό, υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες. Να σας δώσω ένα παράδειγμα: υπάρχει ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος έχει μία επιχείρηση με δέκα, για παράδειγμα, εργαζομένους οι οποίοι πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και εκείνος δηλώνει έσοδα κάτω από αυτόν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται και δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχίσει να γίνεται», συμπλήρωσε.

Πηγή DailyPost.gr

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.