Μαρία Σάκκαρη σε διαιτητή: «Από μικρό παιδί οι αποφάσεις σου είναι εις βάρος μου»

@Eurokinissi

Μια αμφιλεγόμενη απόφαση πήρε ο διαιτητής στην αναμέτρηση της Μαρίας Σάκκαρη με την Arantxa Rus, παραχωρώντας έναν πόντο που ακόμα παιζόταν στην αντίπαλό της.

Ο διαιτητής καταλόγισε “hindrance” εναντίον της Ελληνίδας, θεώρησε δηλαδή πως παρενέβη λεκτικά με έναν τέτοιο τρόπο, που επηρέασε την αντίπαλή της. Γι’ αυτό σταμάτησε τον πόντο και τον έδωσε στη Rus. Ήταν ένας σημαντικός πόντος στο 15-15 στο σερβίς της Ολλανδέζας, που έκανε το 30-15 και στη συνέχεια πήρε το game.

Η Σάκκαρη όντως έβγαλε ένα επιφώνημα απογοήτευσης όταν η μπάλα χτύπησε το frame της ρακέτας της, αλλά διαμαρτυρήθηκε εντόνως στον διαιτητή, λέγοντας πως σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τη Rus. Όπως εξήγησε η Μαρία και στον διαιτητή, υπάρχουν πολλές παίκτριες που φωνάζουν όταν χτυπούν την μπάλα και κάποιες απ’ αυτές μάλιστα παρατείνουν τις “κραυγές”, αλλά αυτό δεν θεωρείται “hindrance”. Επιπλέον, η Rus φάνηκε να μην επηρεάζεται εκ των πραγμάτων και να συνεχίζει κανονικά τον πόντο – μάλιστα στην αρχή δεν κατάλαβε καν γιατί σταμάτησε το παιχνίδι ο διαιτητής.

Στη συνέχεια τον κατήγορησε μάλιστα πως από όταν η ίδια ήταν πιο μικρή, ο ίδιος είχε την τάση να παίρνει αποφάσεις εναντίον της.

Η Μαρία έχει χάσει το πρώτο σετ με 6-3 και καλείται να κάνει την ανατροπή για να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά της Πάρμας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.