Μάνδρα: Έφεση της Εισαγγελίας κατά της αθώωσης της Ρένας Δούρου και άλλων τεσσάρων κατηγορουμένων

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που αθώωσε τη Ρένα Δούρου και άλλους τέσσερις κατηγορούμενους για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η εισαγγελική έφεση αφορά το σκέλος της απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου που κήρυξε αθώους κατά πλειοψηφία την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, δύο τότε στελέχη του Δασαρχείου και δύο τότε στελέχη της Πολεοδομίας.

Η Ρένα Δούρου και οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί της θα κληθούν να καθίσουν ξανά στο εδώλιο για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, Σύμφωνα με την εκτίμηση της υπεράσπισης της Ρένας Δούρου, η εισαγγελική έφεση είναι απαράδεκτη καθώς ασκήθηκε εκπρόθεσμα.

Με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου η συντριπτική πλειονότητα των 21 κατηγορουμένων κρίθηκαν αθώοι για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 13 εκ των 21 αθωώθηκαν και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζαν

Στους υπόλοιπους οκτώ κατηγορούμενους επεβλήθηκαν ποινές που ξεπέρασαν συνολικά τα έξι χρόνια για τον καθένα, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως και με ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.