«Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»: Η σύγχρονη Ελληνίδα με τα πολλά πρόσωπα γράφει τηλεοπτική ιστορία

Δια χειρός του «χρυσού διδύμου» Ρέππα- Παπαθανασίου η νέα κωμική τηλεοπτική σειρά έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές του κοινού- Ο Μιχάλης Ρέππας μιλά στην Action Press για το νέο τηλεοπτικό στοίχημα, το ψυχογράφημα της γυναίκας του 21ου αιώνα.

Ίσμα Τουλάτου//Action Press

H Mαίρη είναι καλή σύζυγος, μητέρα και… ερωμένη. Η Μαίρη είναι σωστή νοικοκυρά, με μια πεθερά… μάλαμα. Η Μαίρη είναι ωραία και το παίζει μοιραία. Τρεις γυναίκες, τρεις διαφορετικές ζωές. Το μόνο που έχουν κοινό είναι το όνομά τους: Μαίρη.

Η Βάσω Λασκαράκη, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Νίκη Λάμη υποδύονται τις τρεις γυναίκες στην κωμική σειρά του Mega «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη»  που προβάλλεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο (στις 21.00)  έχοντας κερδίσει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού καθώς ζουν μια γνώριμη σε όλους μας καθημερινότητα με απρόοπτα, παρεξηγήσεις και σπαρταριστές ιστορίες. Τη σειρά – σενάριο και σκηνοθεσία – υπογράφει το «χρυσό δίδυμο» Μιχάλης Ρέππας και Θανάσης Παπαθανασίου που ως γνωστόν έχουν συνδέσει τ΄όνομά τους με σειρές-σταθμούς στην ελληνική τηλεόραση («Τρεις Χάριτες», «Δις Εξαμαρτείν).

©Papadakis Press

 «Η έμπνευση για το “Μαίρη Μαίρη Μαίρη” ανήκει στον φίλο μας Διονύση Παναγιωτάκη, τον παραγωγό της σειράς, και στην αρχή δεν κρύβω ότι είμασταν κάπως διστακτικοί ως προς το ν΄ασχοληθούμε πάλι με τρεις γυναίκες, έχοντας κάνει τις “Τρεις Χάριτες” λέει στην Action Press ο Μιχάλης Ρέππας. «Μετά ήρθαν αλλιώς τα πράγματα, άλλαξαν οι καιροί και η συγκυρία και το σκεφτήκαμε πολύ σοβαρά με τον Θανάση. Αρχικά επιστρέψαμε στην τηλεόραση με τους “Συμπέθερους απ΄τα Τίρανα” και μας άρεσε η ιδέα της επιστροφής, οπότε προχωρήσαμε με το “Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη”. Είναι μια πολύ αγαπημένη μας δουλειά, ίσως γιατί παίζουν άνθρωποι που τους αγαπάμε πολύ. Εχει μια πολύ αγαπημένη διανομή το “Μαίρη”. Δε μιλώ μόνο για τις τρεις πρωταγωνίστριες, αλλά για όλη την ομάδα…»

Πώς περιγράφει ο ίδιος τις τρεις ηρωίδες; «Είναι τρεις γυναίκες  που το μόνο τους κοινό στοιχείο είναι ότι τις λένε και τις τρεις Μαίρη αλλά δεν τις δένει τίποτε άλλο» λέει ο Μιχάλης Ρέππας. Και συνεχίζει: «Πρόκειται για τρεις γυναίκες με πολύ διαφορετική προσωπικότητα, κάθε μια έχει τη δική της ζωή και τα δικά της θέματα. Δε βρίσκονται ακριβώς στην ίδια ηλικία αλλά είναι πολύ κοντά, θα μπορούσαν να είναι τρεις αδερφές…»

Γάμος & μητρότητα

Ο Μιχάλης Ρέππας σκιαγραφεί το προφίλ της κάθε Μαίρης: «Η πρώτη (Νίκη Λάμη) είναι γύρω στα 35 με πολύ έντονη την ανησυχία για τη μητρότητα. Βεβαίως, προκειμένου να καταφέρει τον στόχο της της χρειάζεται ένας πατέρας. Αυτό της δημιουργεί έναν πανικό και την παρακολουθούμε σε μια εναγώνια προσπάθεια να βρει τον πατέρα του παιδιού της, επί της ουσίας τον σύντροφο της ζωής της.

Η δεύτερη Μαίρη (Βάσω Λασκαράκη) είναι λίγο πριν από την ηλικία των 40. Δικηγόρος, η πιο ανεβασμένη κοινωνικά από τις τρεις συνονόματες, είναι αρκετά εύπορη.

Ζει σ΄ένα πολύ μεγάλο διαμέρισμα σ΄ένα καλό προάστιο-το Χαλάνδρι, ίσως, αλλά θα μπορούσε να είναι και η Γλυφάδα. Είναι επτά χρόνια παντρεμένη, έχει ένα μικρό παιδάκι και είναι αρχάρια. Με ποιά έννοια; Με μεγάλη έκπληξη έχει μπει στη φάση που ο έρωτας έχει τελειώσει και τα πράγματα με τον σύντροφό της δεν είναι τόσο αυταπόδεικτα όσο ήταν την περίοδο του έρωτα. Σίγουρα αγαπά τον άνδρα της, θέλει να είναι στον γάμο της  όπως το ίδιο θέλει κι ο άνδρας της (Κωνσταντίνος Γαβαλάς). Κι εκείνος θέλει να είναι με τη σύζυγό του αλλά αρχίζει να τους δυσκολεύει το γεγονός ότι δεν είναι πλέον ερωτευμένοι και θα πρέπει να το διαχειριστούν. Να διαχειριστούν το γεγονός ότι ναι μεν αγαπούν ο ένας τον άλλον αλλά ξαφνικά διαπιστώνουν ότι έχουν και πολλές διαφορές που στην περίοδο του έρωτα δεν ήταν εμφανείς…»

Και η τρίτη Μαίρη της σειράς; «Η Κατερίνα Ζαρίφη και ο Σπύρος Πούλης είναι το τρίτο ζευγάρι της σειράς. Θα τους χαρακτήριζα εξπέρ της πλήξης, την ξέρουν πολύ καλά εδώ και χρόνια» λέει ο Μιχάλης Ρέππας και συνεχίζει: «Η σχέση τους έχει περάσει σε άλλο επίπεδο καθώς έχουν δυο παιδιά που τελειώνουν το λύκειο, δυο μεγάλα παιδιά δηλαδή, και πρέπει να διαχειριστούν τα προβλήματα που προκύπτουν όχι μόνο από τη φθορά των 20 χρόνων γάμου αλλά και από τα παιδιά και από τη μεγάλη σε ηλικία μητέρα του συζύγου (Πηνελόπη Πιτσούλη).

Παράδεισος και Κόλαση

Με δεδομένο ότι το μόνο κοινό στοιχείο των τριών ηρωίδων είναι το όνομά τους τί είναι, άραγε, αυτό που αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο της ιστορίας; Η διαπίστωση ότι το να είσαι γυναίκα είναι παράδεισος και κόλαση, απαντά ό Μιχάλης Ρέππας. Και εξηγεί: «Μια σύγχρονη γυναίκα καλείται ν΄ανταπεξέλθει σε άπειρους ρόλους: Τρέχει να είναι σωστή επαγγελματίας, σωστή μάνα, σωστή σύζυγος, ερωτεύσιμη…Προσπαθεί να μην αφήσει τον εαυτό της να παχύνει, να γεράσει, να φθαρεί γενικώς κι αυτό είναι ένα τεράστιο κυνηγητό στο οποίο είναι καταδικασμένη η σύγχρονη γυναίκα…».

Μιλώντας γενικότερα τί ήταν, άραγε, αυτό που έλειψε από τον Μιχάλη Ρέππα τα χρόνια της απουσίας του από την τηλεόραση; «Η τόσο μαζική εκδήλωση αγάπης από τον κόσμο» απαντά. «Αυτό δεν υπάρχει στο θέατρο, το οποίο είναι υπέροχο και το λατρεύω, αλλά αυτό δεν το έχει. Τώρα το εισπράττω παντού, όπου κι αν πάω….»

Κατά πόσο θεωρεί ότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες στην τηλεόραση από την εποχή που παίζονταν οι θρυλικές πλέον  «Τρεις Χάριτες»; «Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει παρα πολύ. Τότε θεωρούσα την τηλεόραση τρομακτικά δύσκολη και γι΄αυτό δεν ήθελα να επιστρέψουμε. Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο πιο δύσκολη θα μπορούσε να γίνει. Χαίρομαι που μου συνέβη να κάνω καριέρα εκείνα τα χρόνια που σήμερα θα τα χαρακτήριζα ήπια. Τότε μου φαίνονταν πολύ δύσκολα. Με τις σημερινές συνθήκες και πείρα θα τα χαρακτήριζα ήπια. Και δεν αναφέρομαι στην επιρροή των κοινωνικών δικτύων, ούτε εγώ ούτε ο Θανάσης έχουμε, δεν μας νοιάζει.

Αυτό που μας νοιάζει είναι ότι τα κανάλια πλέον ζητούν παρα πολλά επεισόδια. Να σκεφτεί κανείς ότι η «Αναστασία» της Μιρέλλας Παπαοικονόμου ήταν μόνο 18 επεισόδια, οι «Ψίθυροι καρδιάς» με τον Γκλέτσο και την Παπαχαραλάμπους ήταν 20 επεισόδια. Μιλάμε για σήριαλ που άφησαν εποχή, ακόμη τα συζητάμε, τραγουδάμε τα τραγούδια τους. Πλέον ακούω για σήριαλ που δε θα μπορούσα να μπω στη διαδικασία να τα δω, να δω δηλαδή 126 επεισόδια. Δε μπορώ ν΄αφιερώσω τη ζωή μου να βλέπω τηλεόραση. Οχι να παίζουν φίλοι μου, εγώ ο ίδιος να έπαιζα δεν θα τα έβλεπα!».

Οπως εξηγεί ο Μιχάλης Ρέππας «για το «Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη» έχουμε κλείσει 64 επεισόδια. Τώρα που μιλάμε είμαστε στο 38ο αναφορικά με το γράψιμο και από πλευράς γυρισμάτων πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 27-28. Θέλουμε να συνεχίσουμε στην τηλεόραση, με την προϋπόθεση να μας θέλει κι εκείνη. Εχουμε 5-6 ιδέες με τον Θανάση, πάλι για κωμωδία, αλλά δεν έχουμε καταλήξει σε κάτι ακόμη. Προς το παρόν, η παρηγοριά της ζωής μου είναι οι τρεις Μαίρες…».

Νίκη Λάμη – Βάσω Λασκαράκη – Κατερίνα Ζαρίφη akaΜαίρη, Μαίρη και Μαίρη, μπαίνουν στο σπίτι μας μέσα από την τηλεόραση του Mega κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και ήδη έχουν ήδη μπει και στις καρδιές των τηλεθεατών   .

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.