Ανδρουλάκης από ΔΕΘ: «Ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο»

©ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ παραχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

«Εχω ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι προσωπικό το θέμα. Είναι θλιβερό στην Ελλάδα του 2022 να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα. Η κα. Μπακογιάννη έλεγε ότι υπεύθυνος να μάθει ο ελληνικός λαός τη αλήθεια είναι το θύμα. Μου ζητούν να κάνω κάτι που είναι παράνομο. Εδώ να δείτε θράσος. Βάσει του νόμου του 2006 ο Πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και να τα μάθουμε όλα. Τους λόγους της παρακολούθησης τους ξέρουμε άλλωστε. Το θέμα είναι τυπικό», τόνισε αρχικά για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

«Λένε ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος. Σήμερα διάβασα ότι υπάρχει ζήτημα πλαστογραφήσεων. Οι εκλογές πήραν παράταση λόγω του θανάτου της κας Γεννηματά. Γιατί ξαναυπέγραψε η κα. Βλάχου για επέκταση; Διάτρητη και νοσηρή η ιστορία. Δεν θέλουμε να παράγουμε αποτέλεσμα. Να θωρακίσουμε τον ελληνικό λαό θέλουμε», πρόσθεσε. 

«Είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική; Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Εγώ θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν στο ευρωκοινοβούλιο», συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το σχόλιο Μητσοτάκη περί τερατογένεσης, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Ο Πρωθυπουργός είναι σε πανικό. Κάνει αγωνιώδεις προσπάθειες να παραμείνει στην καρέκλα. Οι εκφράσεις του δεν ταιριάζουν στα σύγχρονα πολιτικά ήθη. Η δική μας παράταξη ήταν θεματοφύλακας της δημοκρατίας. Είναι υποτιμητικό να μιλά έτσι για δημοκρατικά κόμματα. Για τις συνεργασίες μην βιάζεστε. Δεν χρειάζονται σενάρια. Ο λαός θα κρίνει. Το δίλημμα είναι ανατροπή με τη δημοκρατική παράταξη ή συνέχιση των φαινομένων που αντιμετωπίζουμε».

«Η παράταξή μας πέρασε δύσκολα, επιφορτίστηκε με το μεγάλο βάρος της κρίσης. Η ΝΔ απέδρασε το 2009 και άφησε πίσω της τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας. Τερατογενέσεις είχαμε τότε. Το πλήρωσαμε τότε. Εχουμε όμως δημιουργήσει πολιτικό κεφάλαιο. Δεν έχουμε ταβάνι και μπορούμε να είμαστε νικητές σ’ αυτή τη μάχη. Χαίρομαι που πάμε καλά στις δημοσκοπήσεις. Δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Δείτε τη συνέντευξη Τύπου:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.