Λιβανός σε Ακάρ: «Η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο και υπερπτήσεις»

©ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Άμεση ήταν η αντίδραση των Ελλήνων βουλευτών στους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Πολιτικής Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ και της Ειδικής Ομάδας Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο Σπήλιος Λιβανός σημείωσε πως η Τουρκία είναι εκείνη που ανεβάζει τους τόνους, απειλώντας την Ελλάδα με πόλεμο.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε στις υπερπτήσεις που πραγματοποιούν τα τουρκικά αεροσκάφη πάνω από κατοικημένα νησιά.

Οι Έλληνες βουλευτές σημείωσαν πως η Άγκυρα δεν μπορεί να ισχυρίζεται πως σέβεται την κυριαρχία εδαφών, εισβάλλοντας στην Κύπρο και αμφισβητώντας την κυριαρχία των ελληνικών νησιών.

Αυστηρή ήταν η απάντηση για τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού Άμυνας περί στήριξης της τρομοκρατίας. Στην ελληνική πλευρά συμμετείχαν οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη, Μανούσος Βολουδάκης, Σπήλιος Λιβανός και Ανδρέας Λοβέρδος.

Νωρίτερα, ένταση προκλήθηκε στην κοινή συνεδρίαση κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών του ΝΑΤΟ και αντιπροσωπειών χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, «συγκρούστηκε» για τα ελληνοτουρκικά με Έλληνες βουλευτές όταν άρχισε να δέχεται ερωτήσεις.

Ο Ακαρ τόνισε ότι: «Ελληνικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στις 27 Απριλίου, υπάρχουν εικόνες από ραντάρ τις οποίες μοιραστήκαμε με τις χώρες συμμάχους. Απαντήσαμε στις 28 Απριλίου. Εμμένουμε συνέχεια ότι είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων μέσα από το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και διαλόγου.

Οι τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο των ΜΟΔ έγιναν, δηλώσαμε ότι περιμένουμε την ελληνική πλευρά στην Άγκυρα για την 4η συνάντηση στην Άγκυρα αλλά δεν πήραμε ποτέ απάντηση για δυο χρόνια».

Για το Κυπριακό είπε: «Αν λέτε ότι το βόρειο κομμάτι της Κύπρου είναι υπό κατάληψη, θέλετε να πολεμήσετε. Η Τουρκία δεν έχει καταλάβει τη βόρεια Κύπρο, μάχες και πραξικοπήματα έγιναν εκεί μέχρι το ’74.

Οι ζωές και των Ελλήνων βρίσκονταν σε κίνδυνο, μέχρι τώρα και το βόρειο και το νότιο κομμάτι ζούσαν ειρηνικά και με ηρεμία. Είναι σημαντικό να το δούμε αυτό. Το 2014 οι Τούρκοι δέχτηκαν τη λύση του Ανάν αλλά δεν τη δέχτηκε η ελληνική πλευρά».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.