Λέοναρντ Κόεν: Νέο άλμπουμ – αφιέρωμα στον θρυλικό τραγουδοποιό

©EPA

Η «Blue Note Records» ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ σε παραγωγή του Λάρι Κλάιν με τίτλο «Here It Is: A Tribute to Leonard Cohen».

Το άλμπουμ παρουσιάζει εκτελέσεις των θρυλικών τραγουδιών του Λέοναρντ Κόεν από μια σύνθεση τραγουδιστών μεταξύ άλλων των: Νόρα Τζόουνς, Πίτερ Γκάμπριελ, Γκρέγκορυ Πόρτερ και Ίγκι Ποπ.

«Τα τελευταία 15 χρόνια της ζωής του έγινε ο πιο στενός μου φίλος. Ήταν ο πιο σοφός και αστείος φίλος που είχα ποτέ» λέει ο Κλάιν. «Αφού πέθανε, διασκεύαζα συχνά τα τραγούδια του με άλλους καλλιτέχνες. Ο ένας λόγος, φυσικά είναι ότι τα τραγούδια είναι πολύ καλά και ο άλλος ότι βοηθούσε να τον αισθάνομαι γύρω μου».

Και συνεχίζει «Ήταν μια εξαιρετικά ευχάριστη εμπειρία να επαναπροσδιορίσουμε αυτά τα ποιήματα και να τα «φωτίσουμε» με διαφορετικό τρόπο». Ο Ίγκι Ποπ (Iggy Pop) διασκευάζει μία από τις τελευταίες επιτυχίες του το «You Want It Darker» του. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και δύο μήνες αργότερα ο Κόεν έφυγε από την ζωή. «Δεν υπάρχει κανένας σαν τον Λέοναρντ σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Ιγκι Ποπ.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί στις 14 Οκτωβρίου, σύμφωνα με το Pitchfork.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.