Λαφαζάνης: «Με παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες όσο ήμουν υπουργός»

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Σε καταγγελία για την περίοδο που ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Όλα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ».

«Εγώ σας ενηµερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγµατεύσεων που κατέληξαν σε συµφωνία µε τη Ρωσία για τη διέλευση ενός µεγάλου αγωγού από τη χώρα µας, παρακολουθούµουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες. Ελληνικές και ξένες», προσθέτει.

Ο πρώην υπουργός αναφέρεται και στα όσα είχαν διαρρεύσει για το «ριφιφί» στο Νομισματοκοπείο:

«Εκείνη την περίοδο παρακολουθούµουν µάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά µου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συµφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που µε παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωµοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος µου, µε στόχο να εξουδετερώσει µια εναλλακτική επιλογή για τηχώρα απέναντι στα µνηµόνια».

Για την επίμαχη περίοδο της αποχώρησης του από τον ΣΥΡΙΖΑ και για το αν και τότε ήταν θύμα παρακολούθησης σηµειώνει: «∆εν έχω στοιχεία για να τεκµηριώσω κάτι τέτοιο, αλλά φαντάζοµαι ότι, δυστυχώς, οι µυστικές υπηρεσίες της χώρας µας και τότε µε παρακολουθούσαν. Για το πώς θα αντιδράσω στην κυβέρνηση και παντού. Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρµόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Ολα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό την κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.