La Repubblica για Ειρήνη Παπά: Πέθανε η αξέχαστη Πηνελόπη στην Οδύσσεια του 1968

   Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica δημοσιεύει πρώτη είδηση στο σάιτ της το θάνατο της Ειρήνης Παπά.

 «Πέθανε η Ειρήνη Παπά, το ιταλικό τηλεοπτικό κοινό θα την θυμάται, πάντα, ως Πηνελόπη, στην τηλεοπτική σειρά Οδύσσεια, του 1968, συμπαραγωγή της Rai», γράφει.

Σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της, η Ειρήνη Παπά είχε δηλώσει «όλα τα βραβεία αποτελούν τιμή και δόξα, για τον λόγο αυτό ευχαριστώ το ιταλικό κοινό, που τόσο με έχει τιμήσει». Η Ιταλία αποτελούσε ένα δεύτερό της σπίτι, μια χώρα στην οποία είχε ξεκινήσει την διεθνή της καριέρα της, Συνεργάστηκε με σκηνοθέτες όπως οι Φραντσέσκο Ρόζι, Έλιο Πέτρι, Μάουρο Μπολονίνι.

   Στα χρόνια της δικτατορίας, η Ειρήνη Παπά είχε βοηθήσει τις οργανώσεις της Αντίστασης, ενώ μετά την αποκατάσταση της δημοκρατίας, συνέχισε να περνά σημαντικές περιόδους στην Αιώνια Πόλη.

   Ιδιαίτερα σημαντική η συνεργασία της με το πανεπιστήμιο της Ρώμης, Τορ Βεργκάτα. Είχε σκηνοθετήσει και πρωταγωνιστήσει στις «Τρωάδες» και στην «Εκάβη» του Ευριπίδη. «Μαθαίνω τόσα πολλά από τους νέους, προσπαθώ να τους πω όσα γνωρίζω. Προτιμώ να τους κάνω ερωτήσεις, όχι να δίνω απαντήσεις», είχε δηλώσει η εκλιπούσα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.