Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός, σε επεισοδιακό τελικό (video)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2021-2022 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟ – ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδος, κερδίζοντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ με 1-0. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε στο 34′ ο Αϊτόρ με πέναλτι, το οποίο δόθηκε σε μαρκάρισμα του Βιεϊρίνια πάνω στον Γκατσίτσοβιτς, μετά από χρήση του VAR.

Αυτό είναι το πρώτο κύπελλο του Παναθηναϊκού μετά από 8 χρόνια και το 19ο της ιστορίας του.

Ο τελικός στιγματίστηκε από τα επεισόδια και διεκόπει δύο φορές, για 65 λεπτά συνολικά. Πριν αρχίσει ο τελικός και αφού οι ομάδες ήταν στον αγωνιστικό χώρο, τα καπνογόνα (από οπαδούς) και τα δακρυγόνα λόγω συμπλοκών (από την αστυνομία), έκαναν την κατάσταση αποπνικτική, με τον διαιτητή Λαόθ να διακόπτει τον αγώνα για μισή ώρα.

Με την επίτευξη του τέρματος από τον Παναθηναϊκό, ο Αϊτόρ πανηγύρισε μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, οι οποίοι του πέταξαν αντικείμενα, μεταξύ των οποίων και μία πέτρα που τον βρήκε στο χέρι. Ο διαιτητής διέκοψε και πάλι το ματς για 35 λεπτά.

Πριν από την έναρξη του αγώνα, είχαμε συγκρούσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού με τα ΜΑΤ, αλλά και ρίψεις καπνογόνων και κροτίδων από τους οπαδούς και των δύο ομάδων.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον τελικό και “πιάστηκε” πάνω στο γκολ που πέτυχε, παίζοντας αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να έχει τις ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, να μην τα καταφέρνει όμως.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.