Κορονοϊός: Σύσταση σε 3 εκατομμύρια πολίτες να κάνουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την παραλλαγή Omicron.

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό με τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την πρόληψη της λοίμωξης Covid-19 στους πολίτες 60 ετών και άνω.

Η σύσταση αφορά σε περισσότερα από 3 εκατομμύρια πολίτες. Η πλατφόρμα άνοιξε το απόγευμα της Δευτέρας (12/9). Οι πρώτοι εμβολιασμοί θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

«Ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι σημαντικότερος από το είδος του εμβολίου», υπογράμμισε η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών. «Σημασία δεν έχει ποιο εμβόλιο κάνει κάποιος, αλλά να το κάνει τη σωστή χρονική στιγμή», συμπλήρωσε, τονίζοντας την ανάγκη έγκαιρης θωράκισης του πληθυσμού κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, «μια περίοδος που παραδοσιακά σηματοδοτεί την προετοιμασία μας για τους χειμερινούς μήνες που ευνοούνται οι αναπνευστικές λοιμώξεις», όπως ανέφερε.

Η χώρα μας έχει ήδη παραλάβει 400.000 δόσεις -ενισχυμένων με την παραλλαγή Omicron- από τις Pfizer/BioNTech και αναμένεται να παραληφθούν άλλες 400.000 την επόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, αναμένονται 200.000 δόσεις του επικαιροποιημένου εμβολίου της Moderna.

Προτεραιότητα έχουν όλοι οι πολίτες άνω των 60 ετών, παιδιά 12 έως 15 ετών με αυξημένο κίνδυνο κάποιων ασθενειών, άτομα που διαμένουν σε μονάδες αυξημένης φροντίδας, οι φροντιστές αυτών, άτομα που διαβιούν με άλλα άτομα και άτομα σε ανοσοκαταστολή.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.