Κορονοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI

Σήμερα συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία του κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμέται να προχωρήσει σε μια αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης και της πιθανής επίπτωσης που αυτή θα έχει στο σύστημα υγείας. Δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες ενδεχόμενο λήψης μέτρων στην παρούσα φάση, αν και τα κρούσματα διαρκώς αυξάνονται.

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε χθες ότι σήμερα τα νέα κρούσματα κορονοϊού αναμένεται να ξεπεράσουν τις 20.000.

«Ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογιά της θερινής έξαρσης COVID-19.

Η μεσοσταθμική αύξηση στον αριθμό των διαγνώσεων με COVID-19 κινήθηκε στο επίπεδο του 60% εντός της τελευταίας εβδομάδας. Αυτό σημαίνει ότι αύριο Τρίτη λογικά περιμένουμε να δούμε λίγο παραπάνω από 20.000 διαγνώσεις.

Η αύξηση των κλινών εντός των νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων παρέμεινε σχετικά σταθερός με ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες. Η κινητική και δυναμική στις διασωληνώσεις εντός αυτής της εβδομάδας θα είναι και ο σημαντικότερος προγνωστικός δείκτης.

Το βασικό σενάριο πρόβλεψης για την θερινή έξαρση παραμένει σε κορύφωση μέχρι τις 10 Ιουλίου που θα κυμανθεί στο επίπεδο των 20.000 διαγνώσεων (7-ήμερος μέσος όρος)», ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.