Κολωνός: Συμπληρωματική δίωξη στον 53χρονο και για σωματεμπορία

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Συμπληρωματική ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του 53χρονου για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου.

Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

Οι αστυνομικές έρευνες εστιάζονται στο ενδεχόμενο να μην είναι η 12χρονη το μόνο θύμα. Ταυτόχρονα, ερευνάται και εάν πρόσωπο του περιβάλλοντος του κοριτσιού μπορεί να γνώριζε τι συνέβαινε.

Αναμένεται να δημοσιοποιηθούν σήμερα, με εισαγγελική διάταξη, τα στοιχεία του 53χρονου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.