Κολωνός: Πειθαρχική έρευνα από τον ΔΣΑ για διαρροή της δικογραφίας

©ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Με αίτημα του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας, Δημήτρη Βερβεσού, διατάχθηκε από τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων έρευνα για την διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών αδικημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ:

«Με αφορμή τη διαρροή προανακριτικού υλικού της μυστικής προδικασίας, αλλά και τις δηλώσεις που εμφιλοχώρησαν στην υπόθεση της 12χρονης ανήλικης στον Κολωνό, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Πειθαρχικών Συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Ζήσης Κωνσταντίνου, μετά από σχετικό αίτημα του Προέδρου του ΔΣΑ, κ. Δημήτρη Βερβεσού, διέταξε αυτεπάγγελτα τη διενέργεια επείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τη διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών παραπτωμάτων από δικηγόρους που έχουν χειριστεί τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι σήμερα».

Κολωνός: Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για διακίνηση πορνογραφικού υλικού της ανήλικης

Υπενθυμίζεται πως ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα που αφορούν διακίνηση φωτογραφιών ή άλλου οπτικού υλικού που περιλαμβάνονται στην δικογραφία για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού.

Αφορμή αποτέλεσαν τα λεγόμενα παρουσιαστή τηλεοπτικής εκπομπής, σύμφωνα με τα οποία είχε σαφή γνώση οπτικού υλικού.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.