ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κέντρο για τη βία και τον εκφοβισμό – Bullying

που λειτουργεί ο Οργανισμός,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κέντρο για τη βία και τον εκφοβισμό – Bullying

που λειτουργεί ο Οργανισμός,

με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στην ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό

(European Antibullying Network)

έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο bullying,

την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 11:30π.μ. σε Εκδήλωση

κατά τη διάρκεια της οποίας θα αναδείξουμε την τεράστια αύξηση των περιστατικών bullying καθώς και τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαινομένου, που δυστυχώς απασχολεί ολοένα και πιο συχνά την ελληνική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα, τα παιδιά και φυσικά τις οικογένειες.Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Οργανισμού στο Κορωπί (στίγμα: https://maps.app.goo.gl/aTk3wFrczRw3tqPR6)

Αναλυτικότερα, θα παρουσιαστούν:

  • Τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που σχεδίασε και υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε σχολεία πανελλαδικά για το bullying.
  • Οι δράσεις, οι υπηρεσίες και στα στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού για την πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου
  • Έργα μαθητών και μαθητριών από σχολεία όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, που για 11η συνεχή χρονιά υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Δίκτυο του Οργανισμού «YouSmile», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.
  • Οι προτάσεις για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile του Οργανισμού
  • Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού, μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (European Antibullying Network).

Τέλος, στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η νέα πολύτιμη συνεργασία του Οργανισμού με το ΝΟΥΝΟΥ. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το ΝΟΥΝΟΥ Gouda ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν το πρόγραμμα «Έχεις τη δύναμη μέσα σου» κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού σε 365 σχολεία και 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το ΝΟΥΝΟΥ στηρίζει για ένα έτος την πραγματοποίηση των διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού, σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Η συγκεκριμένη Εκδήλωση εντάσσεται σε μία τετραήμερη δράση, που διοργανώνουμε υπό τον συντονισμό της εξειδικευμένης ομάδας Ψυχολόγων μας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση 1.000 μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Αττικής για το φαινόμενο του bullying.

Επιβεβαιώστε την παρουσία σας έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024, στην κα. Κωνσταντίνα Τζωρτζάκη, τηλέφωνα επικοινωνίας 2103306140 και 11040 (αστική χρέωση), email: konstantinatzortzaki@hamogelo.gr.

Σας ευχαριστούμε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.