Κλιματική αλλαγή: Doomsday για την ανθρωπότητα;

Πόσο κοντά είμαστε στο εφιαλτικότερο για το ανθρώπινο είδος, σενάριο; Είναι τόσο αβέβαια τα σενάρια για το κλίμα, που δεν μπορεί να αποκλειστεί η ολοκληρωτική καταστροφή του πλανήτη και η εξαφάνισης της ανθρωπότητας…

Eπιστήμονες από το Κέιμπριτζ χτύπησαν πρόσφατα το καμπανάκι, καλώντας την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα να κάνει κάτι που δεν έχει γίνει έως σήμερα: να εκπονήσει μια μελέτη που να διερευνά το σενάριο της ολοκληρωτικής καταστροφής του πλανήτη και της εξαφάνισης της ανθρωπότητας. Διότι, όπως λένε, είναι τόσο αβέβαια τα σενάρια για το κλίμα, που δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Η κλιματική κρίση δεν έχει να κάνει με τα διάφορα καιρικά φαινόμενα (αν και η ένταση και η συχνότητα τους είναι μια έκφανση της κλιματικής αλλαγής) αλλά με την πρωτοφανή αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,1 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με την προβιομηχανική περίοδο (1850) που παρατηρείται τις τελευταίες δεκαετίες.

H άνοδος της θερμοκρασίας θα ανατρέψει τα πάντα. Εκτιμάται πως έως το 2070 περίπου 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι (από 30 εκατομμύρια σήμερα) θα ζουν σε περιοχές ακραίας ζέστης με μέση ετήσια θερμοκρασία άνω των 29 βαθμών Κελσίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.