Κιβωτός του Κόσμου: Στο μικροσκόπιο των Αρχών τέσσερα άτομα

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» με νέες καταγγελίες να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων έχει βάλει στο μικροσκόπιό της τρεις υποθέσεις ασέλγειας και τέσσερις καταγγελίες για ξυλοδαρμό.

Αρχικά φέρεται να γίνεται έρευνα για τέσσερα πρόσωπα εντός της οργάνωσης. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το ένα είναι στέλεχος της «Κιβωτού του Κόσμου», εις βάρος του οποίου έγινε η πρώτη καταγγελία -η οποία άνοιξε το «γαϊτανάκι» των αποκαλύψεων- από 19χρονο σήμερα νεαρό για σεξουαλική κακοποίηση.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», οι Αρχές έχουν στα χέρια τους 7σέλιδη κατάθεση 19χρονου πρώην φιλοξενούμενου στην Κιβωτό του Κόσμου, που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο ότι «στη θάλασσα έβαζε το χέρι του μέσα στο μαγιό μου».

Όσον αφορά άλλα τρία πρόσωπα που γίνεται έρευνα εις βάρος τους, είναι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό». Πρόκειται για τρεις άντρες που ζούσαν από παιδιά στην «Κιβωτό» και με την πάροδο του χρόνου έγιναν εργαζόμενοι.

Αυτά τα τρία πρόσωπα δεν ελέγχονται για σεξουαλική κακοποίηση, αλλά για κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος παιδιών. Και οι τρεις ανήκουν στο στενό περιβάλλον του πρώτου στελέχους της «Κιβωτού του Κόσμου» που ελέγχεται για σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τρεις υπάλληλοι φέρεται να είχαν ένα συγκεκριμένο ρόλο, έχοντας την εμπιστοσύνη του στελέχους: αναλάμβαναν να διαχειριστούν «δύσκολες» καταστάσεις που προέκυπταν μέσα στις δομές ανά την Ελλάδα.

Οι Αρχές έχουν καλέσει και έναν 15χρονο από τη δομή της Πωγωνιανής Ιωαννίνων να δώσει κατάθεση. Εχθές επιδόθηκε το έγγραφο της κλήσης από την αστυνομία. Ο 15χρονος ήταν και αυτός στη δομή του Βόλου και εικάζεται ότι μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβαινε εκεί.

Σημειώνεται ότι διαφορετικά πρόσωπα καταγγέλλουν περιστατικά τρόμου σε ξεχωριστές περιοχές καθιστώντας κομβικές τις έρευνες της αστυνομίας με τις δομές της Κιβωτού σε Βόλο, Χίο, Ιωάννινα, Αθήνα (Κολωνό) και Καλαμάτα να έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.