Κιβωτός του Κόσμου: Νέες καταγγελίες για ξυλοδαρμούς – Τρεις υποθέσεις ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέες αποκαλύψεις σχετικά με την κακομεταχείρηση παιδιών στην Κιβωτό του Κόσμου, έπειτα από την καταγγελία περί ασέλγειας σε βάρος 15χρονου πρώην φιλοξενούμενου.

Όπως μεταδόθηκε από το Mega υπήρξε καταγγελία για ξυλοδαρμό τριών ανηλίκων στη δομή της «Κιβωτού του Κόσμου» στον Βόλο, τον Αύγουστο του 2022.

Ανάλογα περιστατικά φέρεται να έχουν γίνει και στη δομή στην Πωγώνιανη στην Κόνιτσα. Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Τετάρτης (16/11), υπεβλήθη στην Αστυνομία μία καταγγελία από έναν 19χρονο νεαρό που φιλοξενούνταν σε μία από τις δομές.

Ο 19χρονος ισχυρίζεται πως στα 15 του χρόνια, δύο εργαζόμενοι της δομής ασέλγησαν εις βάρος του. Στην κατάθεσή του, ο 19χρονος τους κατονομάζει και αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο άντρες και να λογοδοτήσουν.

Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά 3 υποθέσεις ασέλγειας σε αγόρια

Όλα ξεκίνησαν από τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών από άτομα που σχετίζονται με δομές της Κιβωτού του Κόσμου, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν τρεις υποθέσεις, που αφορούν δύο ενηλίκους και ένα ανήλικο αγόρι, που φιλοξενούνται στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η θέση της οργάνωσης

Με μεγάλη έκπληξη και σοκ διαβάσαμε τα σημερινά δημοσιεύματα αναφορικά με μαρτυρία – κατάθεση 19χρονου, πρώην φιλοξενούμενου ανηλίκου στις κοινωφελείς δομές μας, εις βάρους προσώπου που σχετίζεται με την Κιβωτό του Κόσμου για διενέργεια πράξεων ασέλγειας.

Η Κιβωτός του Κόσμου διαβεβαιώνει ότι δεν έχει γνώση των καταγγελλόμενων περιστατικών ούτε των γεγονότων ούτε των προσώπων που αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά. Συνεπώς, επί του παρόντος, δεν μπορεί να λάβει θέση και αναμένει να δοθούν περισσότερες πληροφορίες από τις αρμόδιες αρχές.

Είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά και διαβεβαιώνουμε ότι πρώτη η Κιβωτός του Κόσμου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες της θα συνδράμουν τις Αρχές στη διερεύνηση των καταγγελλομένων. Έχοντας γνώση του ρόλου της Κιβωτού του Κόσμου και των ευθυνών μας, δηλώνουμε ότι, εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει ευθύνη ανθρώπων που σχετίζονται με την Κιβωτό, θα λάβουμε τα απαιτούμενα μέτρα και θα υποστούμε τις συνέπειες.

Η Κιβωτός του Κόσμου, στις δομές φιλοξενίας ανηλίκων που έχει δημιουργήσει, έχει πάντοτε πρωταρχικό κριτήριο και νομική ευθύνη την παιδική προστασία, η οποία και αποτελεί το μοναδικό γνώμονα για το κοινωφελές έργο και τις δράσεις μας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε στη διάθεση των Αρχών για την παροχή κάθε στοιχείου και συνδρομής προς το σκοπό της πλήρους διελεύκανσης της υπόθεσης και παρακαλούμε τους αρμοδίους για την άμεση διερεύνηση όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα.

Με εκτίμηση
Κιβωτός του Κόσμου

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.