Κιβωτός του Κόσμου: Εντός της ημέρας η ανακοίνωση του νέου ΔΣ

©ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗΣ/EUROKINISSI

Μέσα στην ημέρα θα ανακοινωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα τοποθετηθεί στην Κιβωτό του Κόσμου.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε πως το νέο ΔΣ της δομής θα γίνει γνωστό σήμερα. «Πήραμε την πολιτική πρωτοβουλία, ακόμα κι αν πολεμηθήκαμε, και με μια διάταξη που περάσαμε τον Απρίλιο μπορούμε να αλλάξουμε το ΔΣ. Αλλιώς θα κάναμε χρόνια, θα κρατούσε χρόνια η ιστορία αυτή», δήλωσε.

«Πώς ορίζεται η διοίκηση; Στα σωματεία ορίζεται από το ίδιο το σωματείο, στις ΑΜΚΕ όπως είναι η περίπτωση της Κιβωτού από τους εταίρους της εταιρείας. Εταίροι στην εταιρεία αυτή ήταν η πρεσβυτέρα και η αδελφή του πατέρα Αντώνιου», πρόσθεσε η κ. Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός εξήγησε ότι η Κιβωτός θα στελεχωθεί με «πρόσωπα κύρους που έχουν αφιερώσει τη δουλειά τους στην παιδική προστασία, ξέρουν το βέλτιστο συμφέρον των παιδιών». «Τι είπαμε; Το κράτος σε έκτακτες περιπτώσεις και προσωρινά μπορεί να παρέμβει όποτε παραβιάζονται τα δικαιώματα των παιδιών, των ηλικιωμένων ή των ΑμεΑ», υπογράμμισε.

«Το νόμο ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ  και το ΜέΡΑ 25 ψήφισαν ”παρών” και η Ελληνική Λύση ψήφισε ”κατά”», ανέφερε η υφτυπουργός.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.