Κικίλιας: «Ο τουρισμός είναι συνδεδεμένος με τα προϊόντα της ελληνικής γης»

©ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΠΑΛΩΜΑΤΙΝΗ/EUROKINISSI

Στην Καλαμάτα βρίσκεται ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, καθώς εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Συνοδευόμενος από τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποίησε σύσκεψη στο Επιμελητήριο της πόλης, επίσκεψη στο Εκθετήριο Μεσσηνιακών Προϊόντων του Δήμου Καλαμάτας και συνάντηση με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και τους ξενοδόχους Μεσσηνίας.

Επίσης, συμμετείχε σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης με θέμα «Μεσσηνία: Τουριστικός προορισμός όλον τον χρόνο».

Σε δηλώσεις του, τόνισε ότι «ο τουρισμός στη χώρα μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τα προϊόντα της ελληνικής γης, με τη μοναδική ελληνική γαστρονομία και με την παράδοση».

Κάλεσε τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες τουρισμού να ενημερωθούν για τα χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF), με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη τουριστικών υποδομών, οι οποίες θα αναβαθμίσουν το ελληνικό τουριστικό προϊόν.

Αναφορικά με τον τουρισμό στη Μεσσηνία, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η στρατηγική του υπουργείου απέδωσε καρπούς, με αποτέλεσμα οι αφίξεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» να ξεπεράσουν ακόμα και τις αντίστοιχες του 2019.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της πόλης, την ανάπτυξη νέων υποδομών και την προβολή των μοναδικών τοπικών προϊόντων.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.