Κικίλιας: Επενδύσεις 1 δισ. σε υποδομές τουρισμού

© ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Για τον τουρισμό της χώρας μίλησε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας.

Όπως τόνισε, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», «Παρά το γεγονός ότι από το 2019 μεσολάβησαν δύο ολόκληρα χρόνια που η χώρα μας λόγω της πανδημίας χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που δημιουργήθηκαν και στον τομέα του τουρισμού, με επίπονες προσπάθειες και με συγκεκριμένη στρατηγική που χαράξαμε και ακολουθούμε, όχι μόνο καταφέραμε να ανακάμψουμε αλλά και να ξεπεράσουμε τις αρχικές μας προβλέψεις».

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα αποτελεί Νο1 προορισμό για τους Γάλλους. Από τις αρχές Μαρτίου έχουν ξεκινήσει απευθείας πτήσεις των αμερικανικών αερογραμμών, 63 πτήσεις την εβδομάδα που αναμένεται να φέρουν συνολικά στη χώρα μας περίπου 500.000 high spenders ταξιδιώτες. Εχουμε επενδύσει σε αυτήν την αγορά γιατί θα ενισχύσουν σημαντικά την ελληνική οικονομία με “ζεστό χρήμα” και αυτό ακριβώς είναι το πολύ σημαντικό στον τουρισμό: Οτι το συνάλλαγμα, όλα τα έσοδα πάνε απευθείας, χωρίς μεσάζοντες, στους εργαζομένους, στους επιχειρηματίες, στους αγρότες».

«Στην προσπάθειά μας να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού και να αναβαθμίσουμε το brand του τουριστικού μας προϊόντος στον μέγιστο βαθμό, αξιοποιούμε τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προχωρώντας σε μια μεγάλη βεντάλια έργων και παρεμβάσεων: Αναβαθμίζουμε τις μαρίνες και τα λιμάνια της χώρας, αναπτύσσουμε τον ορεινό τουρισμό, ο οποίος περιλαμβάνει χειμερινά καταλύματα, χιονοδρομικά κέντρα, ορειβατικά μονοπάτια κ.λπ., εξελίσσουμε τον αγροτουρισμό και τη γαστρονομία, εκπαιδεύουμε εργαζομένους στον τουρισμό, επενδύουμε σε έργα για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ.

Στο σύνολο του RRF από το Ελληνικό Δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες, 1 δισ. ευρώ θα το επενδύσουμε σε υποδομές τουρισμού, ενώ ταυτόχρονα, με αυτές τις παρεμβάσεις, θα ενισχυθεί και ο κατασκευαστικός τομέας, ο οποίος περιλαμβάνει περίπου 80 επαγγέλματα.

Το υπουργείο Τουρισμού είναι πλέον στα milestones του RRF – στους τεχνικούς συμβούλους, στα τεχνικά δελτία και στην προκήρυξη των έργων – που σημαίνει ότι πραγματικό «ζεστό χρήμα» θα διοχετευθεί και στις υποδομές», υποστήριξε ο κύριος Κικίλιας.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.