Καβάλα: Προχωράει η εκκαθάριση της περιοχής όπου κατέπεσε το Antonov

©Eurokinissi

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς στην περιοχή όπου κατέπεσε το Antonov An-12, το βράδυ του Σαββάτου.

Οι οχτώ ομάδες πυροτεχνουργών καταβάλλουν συγκεντρώνουν τα πυρομαχικά που διασκορπίστηκαν μέσα στις αγροτικές εκτάσεις κατά την πρόσκρουση του αεροπλάνου.

Όπως τονίζει, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, «είναι γεγονός ότι οι άντρες του στρατού κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους και με μεγάλη ταχύτητα. Για τον λόγο αυτό ίσως και μέσα στη μέρα να εκδώσουμε ανακοίνωση -πάντα μετά από συνεννόηση με τη διοίκηση του Τάγματος- για τις περιοχές στις οποίες έχει γίνει πλήρης εκκαθάριση, οπότε αυτές θα μπορούν να είναι πλέον προσβάσιμες σε γεωργικά μηχανήματα, αγροτικά αυτοκίνητα και πολίτες.

Κάθε κομμάτι της περιοχής που ελέγχεται από τους πυροτεχνουργούς περικλείεται από συρματόπλεγμα ώστε να απαγορεύεται κάθε πρόσβαση σε αυτήν μέχρι να εκκαθαριστεί».

Σύμφωνα με το σχεδιασμό, τα πυρομαχικάμεταφέρονται στην Ξάνθη προκειμένου να ελεγχθούν και να καταστραφούν.

«Μέχρι στιγμής, οι μετρήσεις που έγιναν δεν έδειξαν κάτι ανησυχητικό», τονίζει ο δήμαρχος και συνεχίζει: «εννοώ πως δεν υπήρχε ραδιενέργεια ή άλλο βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Πιθανόν η φωτιά που προκλήθηκε από το αεροπλάνο να επιβάρυνε προσωρινά την περιοχή, αλλά νομίζω πως αυτό δεν είναι ανησυχητικό στοιχείο.

Για τον σκοπό αυτό έχουμε συχνή επικοινωνία με αρμόδιους και με πανεπιστημιακούς, οπότε λαμβάνουμε σχετικές ενημερώσεις. Επιπλέον, έχουν ληφθεί δείγματα χώματος και νερού από την επίμαχη περιοχή, δηλαδή από το σημείο της πρόσκρουσης, οπότε και αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.