Καβάλα: «Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες – Ανασύρθηκε μια σορός», ενημέρωσε η Πυροσβεστική

ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ/EUROKINISSI

«Από την έρευνα δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνα υλικά στο σημείο συντριβής του αεροσκάφους» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, κατά την έκτακτη ενημέρωση που έγινε πριν από λίγο για τη συντριβή του Αντόνοφ στην Καβάλα.

«Πλέον έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση. Προσωπικό του Στρατού και 30 πυροσβέστες θα διαμορφώσουν οδούς ασφαλούς διέλευσης για τη μεταφορά και την απολύμανση των σορών», τόνισε, προσθέτοντας ότι μια σορός έχει ήδη ανασυρθεί, ακόμη μια έχει εντοπιστεί και βρίσκεται στη διαδικασία της ανάσυρσης ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση για τον εντοπισμό των άλλων έξι σορών.

«Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο Ολυμπος. Ολο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία. Στόχος ο καλύτερος συντονισμός και η αξιοποίηση πληροφοριών. Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε το πρωτόκολλο», ανέφερε επίσης ο κ. Ιωάννης Αρτοποιός.

«Κανένας λόγος ανησυχίας»

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας από τα άγνωστης προέλευσης υλικά, τα οποία βρέθηκαν πέριξ του μοιραίου αεροσκάφους που συνετρίβη λίγο έξω από την Καβάλα. Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης, η λευκή ουσία άγνωστης προέλευσης που είχαν εντοπίσει τα drones στην περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος δεν είναι ραδιενεργό ή βιολογικό υλικό επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Αυτό είναι, όπως δήλωσε, το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποίησαν τα στελέχη του ειδικού διακλαδικού λόχου πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας του ΓΕΕΘΑ που ήρθε από την Αθήνα. Το γεγονός αυτό ανοίγει τον δρόμο για την περισυλλογή των σορών του οκταμελούς πληρώματος του αεροσκάφους. Οπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι σοροί του οκταμελούς πληρώματος θα μεταφερθούν για ιατροδικαστική εξέταση στην Κομοτηνή και από εκεί θα τις παραλάβουν οι διπλωματικές αρχές της Ουκρανίας στην Ελλάδα.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.