Στην κατάθεση φακέλου για να καταχωρηθεί ως ΠΟΠ προϊόν το τυρί «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ» προχώρησε ομάδα παραγωγών που έχει έδρα το Καρπενήσι.
Το «ΤΣΑΛΑΦΟΥΤΙ» είναι ένα λευκό αλοιφώδες τυρί, με μαλακή-κρεμώδη υφή. Διαθέτει υπόξινη γεύση, και ένα ευχάριστο άρωμα, λόγω των ντόπιων βοτάνων.
Παρασκευάζεται σύμφωνα με παραδοσιακή συνταγή, από πρόβειο ή μίγμα αιγοπρόβειου γάλακτος από ζώα ελευθέρας βοσκής που ζουν στην Κεντρικής Νότιας απόληξης της οροσειράς της Πίνδου.
Ενστάσεις έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν έως τις 22 Αυγούστου φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Υπενθυμίζεται πως πριν μερικές μέρες υπήρξε απόφαση για τις ελιές Καλαμών.