Καστοριά: Απομακρύνθηκε αρκούδα με τα δύο μωρά της από κεντρικό σημείο της πόλης

©Pixabay

H Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Καστοριάς κλήθηκε να διαχειριστεί την εμφάνιση αρκούδας με τα δύο μωρά της στο κέντρο της πόλης.

Κάτοικοι ανέφεραν στην αστυνομία και στους ανθρώπους των περιβαλλοντικών οργανώσεων πως μια αρκούδα με τα δύο μωρά της έκανε βόλτες 500 μέτρα από το κτίριο της Περιφέρειας.

«Όταν έφτασα στο σημείο είδα την αρκούδα με τα μωρά της να βρίσκονται σε παραλίμνιο σημείο απέναντι από το εμπορικό κέντρο. Τα ζώα και ειδικά η μητέρα ήταν φανερά στρεσαρισμένη από την παρουσία των νεαρών παιδιών και του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της ομάδας άμεσης επέμβασης για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών άγριων ζώων.

Ο κόσμος απομακρύνθηκε τουλάχιστον 100 μέτρα από την εξέλιξη του περιστατικού. Με τη βοήθεια ηχητικών μέσων ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Βασίλης Γίρκας από το Δασαρχείο Καστοριάς άρχισαν να παρενοχλούν το ζώο ώστε να απομακρυνθεί από το σημείο. Η αρκούδα με τα μωρά της οδηγήθηκε τελικά προς την έξοδο της πόλης.

 Πριν από μια εβδομάδα απομακρύνθηκε ο Πλατώνις, ένας αρσενικός αρκούδος που διέσχιζε κολυμπώντας την λίμνη για να βρει την τροφή του στη Χερσόνησο της Καστοριάς.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.