Καραμανλής: Ολοκληρώνονται τρεις σταθμοί του μετρό στον Πειραιά

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Τη σύνδεση του Πειραιά με το αεροδρόμιο προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως ολοκληρώνονται τρεις σταθμοί του μετρό στον Πειραιά. «Το μετρό του Πειραιά είχε κολλήσει κι εμείς παραδώσαμε το 2020 τρεις σταθμούς στον Πειραιά. Το κατασκευαστικό κομμάτι των τριών σταθμών στον Πειραιά σε μερικές εβδομάδες ολοκληρώνεται. Αυτό σημαίνει ότι θα συνδέσουμε το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας», δήλωσε.

Σε ό,τι αφορά στην ακρίβεια, ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν στο πλαίσιο των δημοσιονομικών περιθωρίων. Στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι υπάρχει ένας συνδυασμός γεγονότων που είναι ανησυχητικός.

«Πρώτον, η Τουρκία που από το 1996 και μετά έχει αποφασίσει να θέσει ζητήματα αναθεωρητισμού. Άρα, αυτή είναι μια βαθιά στρατηγική της Τουρκίας και δεν είναι θέμα προσώπων. Δεύτερον, έχει έναν πολιτικό ηγέτη, ο οποίος είτε επειδή είναι πιεσμένος είτε επειδή είναι 20 χρόνια στην εξουσία είτε επειδή νιώθει τον εαυτό του να απειλείται, αυτή τη στιγμή είναι παράλογος και δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις το παράλογο», είπε ο ίδιος.

«Αρκετοί αναλυτές έχουν τονίσει ότι στην Τουρκία υπάρχει μια ομοψυχία στην πολιτική του Ερντογάν να επιτίθεται στην Ελλάδα. Είναι όχι μόνο τα πολιτικά κόμματα μαζί του, αλλά και τα media. Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει αυτή η ίδια εθνική ομοψυχία», επισήμανε. «Δε θα πάμε σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση. Ο στόχος της Τουρκίας είναι να καθίσει την Τουρκία στο τραπέζι με όλα τα θέματα ανοιχτά», τόνισε.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.