Καραμανλής για παρακολουθήσεις: «Κανένα αποδεικτικό στοιχείο – Ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταθλητής τοξικότητας»

©ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής απάντησε σε όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων ανέφερε «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Αλήθεια, αναρωτιέμαι ο κ.Τσίπρας, που χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;».

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Καραμανλή στη Βουλή:

«Ακούσαμε για άλλη μία φορά να εκτοξεύονται ως συνήθως απίστευτες κατηγορίες από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εν έτει 2022 πρωταθλητής της τοξικότητας. Γιατί παρά τις όποιες «αποκαλύψεις» έχουν γίνει για τις υποκλοπές τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να συνδέει τον Πρωθυπουργό με τη χρήση κακόβουλων λογισμικών. Και μάλιστα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έχει πάρει την πρωτοβουλία και στις επόμενες ημέρες θα βγει σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο με τέσσερις παρεμβάσεις. Αλήθεια, αναρωτιέμαι ο κ. Τσίπρας, που χθες δεν απέρριψε την ύπαρξη αντίστοιχων λογισμικών το 2018, τότε τι έκανε;

Τα πράγματα είναι απλά: Οι καταγγέλλοντες είτε θα προσκομίσουν στη δικαιοσύνη τα απαραίτητα στοιχεία, είτε θα συνεχίσουν να κάνουν, αυτό που κάνετε από το 2012. Δηλαδή να σπιλώνετε τα πάντα και να δημιουργείτε μία απίστευτη δυσοσμία. Γιατί η ελευθεροτυπία στην Ελλάδα του 2022 δεν απειλείται από καμιά λογοκρισία. Η ελευθεροτυπία απειλείται από τη λογοκρισία που επιβάλλει η απόλυτη ασυδοσία. Βλέπουμε σήμερα να συνδέεται χωρίς στοιχεία ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος αυτής της Παράταξης, η οποία έφερε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα και υπήρξε εγγυήτρια των δημοκρατικών Θεσμών, ως ενορχηστρωτής των παρακολουθήσεων.

Αν λοιπόν ορισμένοι στην Αντιπολίτευση θέλουν γύρω από όλη αυτή την ιστορία να παίξουνε το παιχνίδι “όλα για όλα”, να ξέρετε ότι αυτό δεν θα σας περάσει. Νομίζω η πλειοψηφία του ελληνικού λαού αποδέχεται ότι η Κυβέρνηση τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια έχει κάνει μία πολύ μεγάλη προσπάθεια και έχει αντιμετωπίσει με επιτυχία πολύ σοβαρές κρίσεις. Και θα σας έλεγα και κάτι άλλο: Από την ώρα και από τη στιγμή που έχουμε όλες αυτές τις κρίσεις, ακόμη και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, να προσπαθείτε να δημιουργείτε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας, θα έλεγα ότι πάει πολύ.
Ας αναρωτηθούν όσοι ακούνε, ποιος έχει συμφέρον από το να αποσταθεροποιηθεί το πολιτικό σκηνικό σήμερα και να δημιουργείται ένα κλίμα απόλυτης πολιτικής τοξικότητας, που μας θυμίζει πολύ γκρίζες και περίεργες εποχές, όπως αυτές του διχασμού μεταξύ μνημονίου και αντιμνημονίου».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.