Καλάθι του νοικοκυριού: Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η διάταξη νόμου

©ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI

 Την επόμενη εβδομάδα θα πάει στη Βουλή η διάταξη νόμου για το καλάθι του νοικοκυριού, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, στο πλαίσιο του Olympia Forum III.

   Ερωτηθείς για το καλάθι του νοικοκυριού, τόνισε ότι η διάταξη νόμου θα έρθει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξήγησε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με πληροφορίες:

  • Η ισχύς του μέτρου θα είναι τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη
  • Εξετάζεται να ενταχθούν στα προϊόντα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τα όσπρια. Εφόσον συμβεί αυτό, θα βγουν από τη λίστα τα αναψυκτικά και το εμφιαλωμένο νερό
  • Στόχος του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι να είναι εφικτή η τροποποίησή της στο μέλλον.

«Σύνθετο το θέμα των τιμών»

   Σε ερώτηση σχετικά με την ακρίβεια, ο υπουργός επισήμανε ότι οι συλλογικές αντιδράσεις θα ενταθούν τον χειμώνα διεθνώς, ενώ τόνισε ότι η Ευρώπη ενερεγεί με καθυστέρηση καθώς δεν είναι εύκολο να βρεθεί η κοινή συνισταμένη που απαιτείται.

Χαρακτήρισε το ζήτημα των τιμών «σύνθετο», επισημαίνοντας ότι η εξέλιξη δεν είναι γραμμική αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τις τιμές του φυσικού αερίου σε μία βδομάδα. «Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα από ό,τι πιστεύαμε», τόνισε, προσθέτοντας ότι «τα όρια των κυβερνητικών παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένα».

   Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στους ελέγχους που διεξάγονται κατά της αισχροκέρδειας.

  Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο Ελληνικό το οποίο χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο στοίχημα» της κυβέρνηση.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.