Καιρός: Βροχές και σποραδικές καταιγίδες σήμερα [1/9]

©ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/ EUROKINISSI

Τοπικά φαινόμενα, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, αναμένονται την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022.

Πιο αναλυτικά έως το πρωί αναμένονται τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές πρόσκαιρες και ασθενείς βροχές στα ορεινά. Στη συνέχεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν σταδιακά και θα επεκταθούν και στο Ιόνιο και στην Κρήτη ενώ βροχές και καταιγίδες αναμένονται στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές των ηπειρωτικών, στα ορεινά της Κρήτης και ενδεχομένως σε νησιά του Ιονίου. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 19 έως 33, στη Θεσσαλία από 20 έως 34, στην Ήπειρο από 17 έως 32, στη Στερεά από 19 έως 33, στην Πελοπόννησο από 17 έως 33, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 21 έως 30, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 21 έως 34, στις Κυκλάδες από 23 έως 31, στα Δωδεκάνησα από 24 έως 30 και στην Κρήτη από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Βόρειο και στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και ενδεχομένως καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά του νομού σύμφωνα με το meteo.gr. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και απόγευμα θα πυκνώσουν ενώ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές, πρόσκαιρες και ασθενείς βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι έως 3 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.