Καιρός: Επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα της χώρας

Συνεχίζεται το μίνι καλοκαίρι στην καρδιά του Απριλίου μέχρι και την Κυριακή (15/4), ωστόσο αναμένεται δυναμική επιστροφή της αφρικανικής σκόνης στις αρχές της άλλης εβδομάδας.

Περιορίζεται πρόσκαιρα ο βοριάς σήμερα, εξαπλώνεται και πάλι αύριο με τη ξηρασία να συνεχίζεται κι ένα νέο ισχυρό επεισόδιο αφρικανικής σκόνης να μας ”χτυπά” και πάλι την πόρτα στις αρχές της άλλης εβδομάδας που πολύ πιθανό να συνοδευτεί και από λασποβροχές.

Υπενθυμίζεται ότι το κύμα αφρικανικής σκόνης που σκέπασε τη χώρα προ ημερών δημιούργησε αρκετά προβλήματα στις ευπαθείς ομάδες. Είναι χαρακτηριστικό ότι δημιουργήθηκαν μέχρι και ουρές στα επείγοντα των νοσοκομείων.

Χαρακτηριστικά, ένα έντονο κύμα αφρικανικής σκόνης θα κινηθεί προς την κεντρική Μεσόγειο και κεντρική Ευρώπη χωρίς να επηρεάζει τη χώρα, όμως από την Κυριακή ένα βαρομετρικό χαμηλό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής θα μεταφέρει μεγάλες ποσότητες αφρικανικής σκόνης κυρίως στην κεντρική, νότια και Στερεά Ελλάδα και θα επηρεάσει τη χώρα έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Διαβάστε επίσης:
Επίθεση Ανδρουλάκη στην κυβέρνηση για τα Τέμπη
Ευρωεκλογές 2024: Αυτά είναι τα 46 κόμματα που δήλωσαν στον Άρειο Πάγο ότι θα κατέβουν

TAGS:

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.