Καιρίδης στο ΟΝΕ: «Παρότι μιλάμε συχνά, ο κ. Σαμαράς δεν είχε αναφερθεί σε κάποια ένσταση»

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μίλησε στον Σταμάτη Ζαχαρό και στην εκπομπή «Εδώ*», στο One channel.

Ο υπουργός ρωτήθηκε για τις απόψεις Σαμαρά που εκφράστηκαν σήμερα και ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Ο κ. Καιρίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων: “Ορισμένα πράγματα οι Έλληνες δεν θα τα κάνουν ποτέ. Όπως δεν τα κάνουν και οι Ιταλοί. Η κυβέρνηση δεν αλλάζει πολιτική για το Μεταναστευτικό. Είναι απολύτως απέναντι στην εισροή μεταναστών στη χώρα”.

Όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν θέλει να μπει σε αυτή τη λογική. Ξεκαθάρισε δε ότι ο κ. Σαμαράς παρότι μιλούν συχνά δεν είχε αναφερθεί σε κάποια ένσταση. ” Πάνω από 20 βουλευτές έχουν έρθει στο γραφείο μου από τη Μεσσηνία. Αυτό το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς. Αν πχ οι ελιές μείνουν αμάζευτες θα έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα”.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για νομιμοποίηση: “Δεν δίνουμε κανένα δικαίωμα παρά μόνο πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Δεν τους δίνουμε κάτι άλλο. Η τροπολογία είναι ξεκάθαρη. Εμείς πήραμε τη ρύθμιση Σαμαρά- Καραμανλή του 2014, η οποία ρύθμιση προβλέπει ένα πάγιο μηχανισμό να παίρνουν άδεια όσοι διαμένουν εδώ πάνω από 7 χρόνια. Εμείς εφαρμόζουμε σε πιο αυστηρή έκδοση τη ρύθμιση του 2014.  Δεν δίνουμε καμία άδεια παραμονής, δεν θα μπορούν και πάλι να φέρουν την οικογένειά τους εδώ. Αυτό θα ισχύει όσο ισχύει το συμβόλαιό του για δουλειά. Οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που ήρθαν νόμιμα στην Ελλάδα. Οι παράνομοι, δεν έρχονται εδώ γιατί θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι το πέρασμα για το Βερολίνο”.

Παρόλα αυτά ο κ. Καιρίδης βρήκε και σωστά και λάθη στις απόψεις Σαμαρά, τα οποία είναι διαθέσιμος να τα συζητήσει.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.