Καϊλή: «Παρακολουθούσαν και το δικό μου κινητό»

©ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

Στην καταγγελία για απόπειρα παγίδευσης του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη με το λογισμικό παρακολούθησης Predaror στάθηκε η Εύα Καϊλή.

Όπως είπε, από τον Ιανουάριο που βρέθηκε στην αντιπροεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέλαβε την ευθύνη να διασφαλίσει την ασφαλή διεξαγωγή των τηλεπικοινωνιών, καθώς οι υποκλοπές μαστίζουν γενικά την Ευρώπη. Συμπλήρωσε, στο MEGA, πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και σε ευρωβουλευτές της Ουγγαρίας και της Πολωνίας.

«Είχα κι εγώ μια μία παρόμοια επίθεση με αυτή στον Νίκου Ανδρουλάκη, και ήταν αρκετά ανησυχητική, σε ένα ταξίδι μου στην Αραβική Χερσόνησο» είπε.

Επιπλέον έχει καταρτισθεί μία ειδική Επιτροπή, στην οποία είναι εισηγήτρια για τους σοσιαλδημοκράτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η Επιτροπή ασχολείται με ζητήματα κυβερνοασφάλειας και λογισμικού παρακολούθησης, ώστε να παρθούν ευρωπαϊκά μέτρα ασφαλείας.

«Μία άλλη καλή πρακτική προστασίας είναι η συχνή αναβάθμιση του λογισμικού του κινητού» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει αγοράσει το λογισμικό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.