«Καμπανάκι» από την G7: 50 εκατομμύρια άνθρωποι θα έρθουν αντιμέτωποι με την πείνα

© G7/ Facebook

«Καμπανάκι» από την Ομάδα των Επτά (G7) για τον κίνδυνο παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης, ειδικά στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή, ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται μόλις ένα βήμα από την πείνα, αναφέρουν και ζητούν από την Ρωσία να τερματίσει τον αποκλεισμό στις εξαγωγές σιτηρών της Ουκρανίας.

Παράλληλα, όπως δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, οι ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών θα πρέπει να βρουν εναλλακτικές οδούς για την εξαγωγή σιτηρών.

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη να διασφαλιστεί ότι δεν θα δημιουργηθεί μια κατάσταση η οποία δεν θα επιτρέπει την παροχή βοήθειας από τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, λόγω αυξημένου κόστους. «Ο απρόκλητος πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει επιδεινώσει τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές με την άνοδο των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και της ενέργειας», επισημαίνεται.

Η Μπέρμποκ υπολόγισε ότι περίπου 25 εκατομμύρια τόνοι σιτηρών έχουν μείνει αποκλεισμένα σε ουκρανικά λιμάνια. «Κάθε τόνος που μπορούμε να βγάλουμε θα βοηθήσει λίγο να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση πείνας», τόνισε. «Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, κάθε εβδομάδα μετράει».

Φωτογραφία αρχείου

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.