Ιταλικό σινεμά από σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

©ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI

 Οι νέες τάσεις του ιταλικού κινηματογράφου περνούν από σήμερα στις οθόνες της Ταινιοθήκης της Ελλάδος με το 2ο Cinema made in Italy.

Προβάλλονται έως τις 27 Οκτωβρίου 12 ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, που απέσπασαν διακρίσεις σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ. Μαζί τους έρχονται στην Ταινιοθήκη κάποιοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νέας γενιάς των Ιταλών σκηνοθετών και ηθοποιών, για να συνομιλήσουν με το κοινό.

   Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς με την κλασική «Περιπέτεια»(1960) του Μικελάντζελο Αντονιόνι.

   Ανάμεσα στις ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν οι τελευταίες ταινίες του Πάολο Ταβιάνι και του Μάρκο Μπελόκιο.

   Την αυλαία του 2ου Cinema made in Italy σηκώνει σήμερα η « Ξηρασία» (Siccità) του Πάολο Βίρτζι. Στην προβολή θα παρευρεθεί η ηθοποιός Σάρα Σεραϊόκο (επαναληπτική προβολή για το κοινό την Τρίτη 25/10 στις 19.30).

   Τρεις ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν (και) online: « Η Ιστορία του Βασιλιά Κάβουρα» που έχει γίνει θερμά αποδεκτή από την κριτική και το κινηματογραφόφιλο κοινό, «Ο Λεγεωνάριος» και «Καλιφόρνια».

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αφιερώματος στην διεύθυνση www.tainiothiki.gr και στο Facebook της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. 

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.