Ήσυχο καλοκαίρι στο Αιγαίο «βλέπει» η Αθήνα

©EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Σε ένα ήσυχο καλοκαίρι στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών προσβλέπει η Αθήνα, μετά το τέλος της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Μαδρίτη.

Τα μηνύματα που εστάλησαν προς την Άγκυρα ήταν ξεκάθαρα. «Στο πεδίο δεν θα έχουμε κάποια κινητικότητα και δεν θα έχουμε ξανά μία επανάληψη του καλοκαιριού του 2020», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου.

Η ελληνική αποστολή μετέβη στην ισπανική πρωτεύουσα προετοιμασμένη, δίχως τελικά να χρειαστεί να αντιδράσει σε κάποια πρόκληση του Ερντογάν. Ο τελευταίος περιορίστηκε αυστηρά στην ατζέντα που υπήρχε.

Η ελληνική πλευρά εκτιμά ότι οι περισσότερες κινήσεις του Ερντογάν απευθύνονται στο εσωτερικό ακροατήριο. «Αυτό νομίζω ότι κάτι λέει, κατά το πόσο τα επιχειρήματα αυτά μπορούν πραγματικά να σταθούν σε διεθνές περιβάλλον, όπως αυτό του ΝΑΤΟ ή είναι τελικά είναι μια επιχειρηματολογία η οποία σκοπεύει περισσότερο στην εσωτερική κοινή γνώμη και όχι σε μία συμμαχία χωρών που θα πρέπει σκέφτονται και να αντιλαμβάνονται την ασφάλεια με τον ίδιο τρόπο όπως είναι το ΝΑΤΟ», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε ανοιχτή την «πόρτα» του διαλόγου με την Τουρκία. «Το  “Μητσοτάκης γιοκ” το χω ξανακούσει στο παρελθόν. Το άκουσα και μετά τον Έβρο, ειπώθηκε με άλλα λόγια. Συναντηθήκαμε με τον κ. Ερντογάν. Εκτιμώ ότι και πάλι κάποια στιγμή θα συναντηθούμε», σημείωσε ο ίδιος.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.