Ισπανία: Στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα δάσους εν μέσω καύσωνα

© Youtube/ Reuters

Χιλιάδες στρέμματα δασικών εκτάσεων στην Ισπανία έχουν παραδοθεί στη φωτιά και πάνω από 3.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από το ψυχαγωγικό πάρκο Πουί ντου Φου, εν μέσω ενός ακραίου καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Η μεγαλύτερη από τις πυρκαγιές έχει κάψει περίπου 90.000 στρέμματα στη Σιέρα δε λα Κουλέμπρα στην περιφέρεια της Καστίλης-Λεόν, όντας ενισχυμένη από έντονους ανέμους. 200 κάτοικοι της περιοχής που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Πορτογαλία έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους λόγω της πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο πάρκο Πουί ντου Φου, κοντά στο Τολέδο, ανάγκασε τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση του χώρου, απομακρύνοντας επισκέπτες και εργαζομένους. «Η διεύθυνση του πάρκου αποφάσισε να εκκενώσει τον χώρο και να ματαιώσει τη βραδινή παράσταση, για λόγους ασφαλείας», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Συνολικά απομακρύνθηκαν 2.500 επισκέπτες, 700 εργαζόμενοι, 200 πτηνά και 55 άλογα. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και δεν κινδύνευσαν οι ζωές των ανθρώπων.

Στη βορειοανατολική Ισπανία εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες σε άλλες πυρκαγιές στην Καταλονία. Μία από αυτές, κοντά στο Μπαλντομάρ, στην επαρχία της Λέριδα, έκαψε περίπου 10.000 στρέμματα δάσους. Στη γειτονική Αραγονία, τουλάχιστον 12.000 στρέμματα κάηκαν κοντά στην κοινότητα Νονάσπε.

Στην ομιλία του σε ένα συνέδριο για την παγκόσμια ημέρα αντιμετώπισης της ξηρασίας και της ερημοποίησης, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ έπλεξε το εγκώμιο των πυροσβεστών που «διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην πρώτη γραμμή».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.