Ισπανία – Ελλάδα 87-80: Λύγισε η «μισή» Εθνική

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΙΣΠΑΝΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ (EUROKINISSI)

Η εθνική στερήθηκε των υπηρεσιών των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Κώστα Σλούκα και Γιώργου Παπαγιάννη και έχασε με 87-80 από τη γηπεδούχο Ισπανία, η οποία πήρε τη ρεβάνς μετά την ήττα της στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος για την Ελλάδα ο Δημήτρης Αγραβάνης.

Η Ελλάδα ήταν ανταγωνιστική στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως οι απουσίες την έκαναν ευάλωτη κοντά στο καλάθι, όπου και χτύπησε η αντίπαλη ομάδα.

Διακριθέντες για τις δύο ομάδες οι Γουίλι Ερναγκόμεθ (21π.), αλλά και ο Δημήτρης Αγραβάνης (26π.), ο οποίος κράτησε την Ελλάδα «ζωντανή» στο παιχνίδι.

Ο Νικ Καλάθης «ακολούθησε» με 8 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 9 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 45-40, 67-61. 87-80.

Οι Ισπανοί έκαναν sold out στο σημερινό φιλικό με την Ελλάδα για να δουν από κοντά το Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά αυτό δεν συνέβη.

Ο Έλληνας super star προφυλάχθηκε λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο, γι’ αυτό κι έμεινε εκτός αποστολής.

Πιο συγκεκριμένα, ο «Greek Freak» αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο γόνατό του τις προηγούμενες μέρες, και κρίθηκε σκόπιμο να μην επιβαρυνθεί.

Η αποστολή για το σημερινό ματς απέναντι στους Ισπανούς αριθμούσε 13 παίκτες.

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής:

Γκαρντ: Νικ Καλάθης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Μιχάλης Λούντζης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης

Φόργουορντ: Κώστας Παπανικολάου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ιωάννης Παπαπέτρου, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιάννης Κουζέλογλου

Σέντερ: Κώστας Αντετοκούνμπο

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.