Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για πώληση απομιμητικών προϊόντων

©ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Στη σύλληψη τριών ατόμων για πώληση απομιμητικών προϊόντων και την κατάσχεση 15.500 σχετικών ειδών προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση ΣΔΟΕ/Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/Τμήμα Η’, στη διάρκεια συντονισμένων επιχειρήσεων σε περιοχές του Δήμου Χερσονήσου.

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και πλαστογραφία.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων κατασχέθηκαν συνολικά 15.525 προϊόντα απομίμησης, τα οποία αφορούν σε υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια.

Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, συνολικού ύψους 105.000 ευρώ. Το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 2.100.995 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.