Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο τη Γη

Ηλιακή καταιγίδα θα χτυπήσει αύριο, Τρίτη, 19 Ιουλίου τη Γη.

Η ηλιακή καταιγίδα θα δημιουργηθεί εξαιτίας της ηλιακής έκλαμψης που έχει ξεσπάσει. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, συνέβη μία γεωμαγνητική καταιγίδα κατηγορίας G1, που δημιούργησε ένα εντυπωσιακό σέλας πάνω από τον Καναδά.

Το «άμεσο χτύπημα» από την ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, προέβλεψε και η Δρ. Τάμιθα Σκοφ. Είναι ερευνήτρια στο Aerospace Corporation.

«Άμεσο χτύπημα. Ένα νήμα που μοιάζει με φίδι και εκτοξεύτηκε από μία μεγάλη ηλιακή καταιγίδα, έχει κατεύθυνση προς της Γη. Το μοντέλο της NASA προβλέπει πρόσκρουση στις 19 Ιουλίου. Θα μπορούσε να υπάρξει διαταραχή στο GPS και το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο. «Το μακρύ νήμα που μοιάζει με φίδι, έκανε σβούρα από τον Ήλιο σε ένα εκπληκτικό μπαλέτο».

«Ο μαγνητικός προσανατολισμός αυτής της ηλιακής καταιγίδας που κατευθύνεται από τη Γη θα είναι δύσκολο να προβλεφθεί. Συνθήκες επιπέδου G2 (ενδεχομένως G3) μπορεί να εμφανιστούν αν το μαγνητικό πεδίο αυτής της καταιγίδας είναι προσανατολισμένο προς τα νότια», αναφέρει.

Αυτά τα περιστατικά μπορούν να προκαλέσουν διακοπές ρεύματος στα συστήματα GPS, ωστόσο δεν υπάρχει λόγος για περαιτέρω ανησυχία.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.