Ηλεκτρικό ρεύμα: Σήμερα οι ανακοινώσεις για τα τιμολόγια

©Pixabay

Σήμερα, Τρίτη (20/9), αναμένεται να ανακοινώσουν οι προμηθευτές ρεύματος τις τιμές στα τιμολόγια για τον Οκτώβριο, ενώ αύριο θα γίνει γνωστή η κρατική επιδότηση.

Η μέση τιμή της κιλοβατώρας που αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι ρεύματος θα κυμανθεί γύρω στα 0,6 ευρώ. Θα είναι χαμηλότερη σε σχέση με τα δεδομένα του Σεπτεμβρίου.

Τον προηγούμενο μήνα η ονομαστική τιμή της κιλοβατώρας είχε διαμορφωθεί πέριξ των 0,75 ευρώ. Κομβικό είναι το γεγονός ότι η τιμή του φυσικού αερίου βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 25 Ιουλίου, καθώς τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντείνουν τον αγώνα τους για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Εισάγεται κλιμακωτή επιδότηση βάσει της κατανάλωσης

Το νέο σχήμα των επιδοτήσεων θα είναι κλιμακωτό, με υψηλότερη ενίσχυση στις χαμηλές καταναλώσεις και έξτρα έκπτωση για όσους επιτυγχάνουν εξοικονόμηση ενέργειας τουλάχιστον 15%. Θα εξακολουθήσουν να επιδοτούνται όλες οι κατηγορίες καταναλωτών, όχι όμως ενιαία το σύνολο της κατανάλωσης όπως ισχύει σήμερα.

Οι επιπλέον εκπτώσεις θα χορηγούνται αναδρομικά μετά την καταμέτρηση της κατανάλωσης ανά τετράμηνο.

Τα ονομαστικά τιμολόγια του ρεύματος θα εξακολουθήσουν να ανακοινώνονται από τους προμηθευτές στα τέλη κάθε μήνα, όπως και οι κρατικές επιδοτήσεις.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.