Ιερουσαλήμ: Μουσείο Αϊνστάιν θα δημιουργηθεί στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο

©Pixabay

Η ισραηλινή κυβέρνηση θα διαθέσει 6 εκατομμύρια δολάρια και το Εβραϊκό Πανεπιστήμιο θα αντλήσει άλλα 12 εκατομμύρια, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα Μουσείο Αϊνστάιν.

Το μουσείο θα φιλοξενήσει τη μεγαλύτερη στον κόσμο συλλογή εγγράφων και άλλων προσωπικών αντικειμένων του διάσημου επιστήμονα.

Το μουσείο θα κατασκευαστεί στις εγκαταστάσεις Γκιβάτ Ραμ του πανεπιστημίου στην Ιερουσαλήμ και θα φιλοξενήσει το σύνολο του αρχείου που ο Αϊνστάιν κληροδότησε στο πανεπιστήμιο, του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές. Ο Αϊνστάιν άφησε περίπου 85.000 αντικείμενα στην κατοχή του Εβραϊκού Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το νέο μουσείο «θα αποτελέσει έναν καινοτόμο χώρο για επιστημονική και τεχνολογική εκπαίδευση», διαθέτοντας «πρωτοποριακές τεχνικές έκθεσης, επιστημονικές επιδείξεις και αυθεντικά έγγραφα, παρουσιάζοντας τις συνεισφορές του Αϊνστάιν στην επιστήμη, την επίπτωση των ανακαλύψεων του στις ζωές μας σήμερα, τη δημόσια δραστηριότητα του και την εμπλοκή του σε ιστορικές στιγμές-κλειδιά στη διάρκεια της ζωής του».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.