Η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της ΕΕ αναβλήθηκε λόγω Covid-19

@Eurokinissi

Η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuroMed) που επρόκειτο να διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή, στο Αλικάντε, στην Ισπανία, αναβλήθηκε, καθώς ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ παραμένει θετικός στην Covid-19, ανακοίνωσε η Μαδρίτη.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε σήμερα τεστ και εξακολουθεί να είναι θετικός στην Covid-19. Δεδομένης αυτής της περίστασης, και για προληπτικούς λόγους, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής», ανέφεραν οι υπηρεσίες του σοσιαλιστή ηγέτη σε μια σύντομη ανακοίνωση.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός με ανάρτησή του την Κυριακή στο Twitter ανακοίνωσε πως βρέθηκε θετικός στην Covid, μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέβαλε ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του, συμμετέχοντας μόνο σε εκδηλώσεις με βιντεοδιάσκεψη.

Η ομάδα EuroMed ή αλλιώς Med 9, που ιδρύθηκε το 2016 πμε στόχο να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αποτελείται από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Η σύνοδος κορυφής αναμενόταν να ασχοληθεί κυρίως με το θέμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κυριαρχίας, κατά τη διάρκεια της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία που θα διεξαχθεί τελικά η σύνοδος κορυφής των χωρών του Νότου.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.