Η Σακοράφα απέβαλε τον Πολάκη από τη Βουλή: «Δεν είστε στο καφενείο του χωριού σας»

©ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή, με την προεδρεύουσα, Σοφία Σακοράφα να χαρακτηρίζει «απαράδεκτη συμπεριφορά» τη στάση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Παύλου Πολάκη κατά τη διάρκεια ομιλίας του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση του Παύλου Πολάκη με την οποία απαντούσε σε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μαραβέγια, για την υπόθεση χρηματοδότησης εταιρείας της συζύγου του.

Ο Παύλος Πολάκης κατέκρινε την κυβέρνηση ότι άλλαξε τον αναπτυξιακό νόμο, προκειμένου να συμπεριληφθούν «φωτογραφικά» επιχειρήσεις στις οποίες δραστηριοποιείται η σύζυγος του Κ. Μαραβέγια.

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι συμπεριελήφθη μεν στον οριστικό πίνακα η αίτηση της συζύγου του Κ. Μαραβέγια, δεν έλαβε, δε, έγκριση, ο Παύλος Πολάκης παρενέβη διακόπτοντας όρθιος τον ομιλητή.

Η Σοφία Σακοράφα είπε στον Παύλο Πολάκη ότι δεν βρίσκεται στο καφενείο του χωριού αλλά στη Βουλή, με την προεδρεύουσα να καλεί τη φρουρά να βγάλει τον βουλευτή εκτός αίθουσας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όντως άλλαξε ο νόμος προκειμένου να ενταχθούν και άλλοι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας (ΚΑΔ). Αυτό δεν έγινε για τον Κ. Μαραβέγια, σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά προκειμένου να μπουν περισσότεροι επιχειρηματίες στον αναπτυξιακό νόμο.

«Δεν γνώριζα ότι η σύζυγος Μαραβέγια αιτήθηκε χρηματοδότησης, δεν γνώριζα καν το όνομά της, μέχρι την καταγγελία Πολάκη, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης», προσθέτοντας ότι «ο κ. Πολάκης έχει μανία να μας βγάζει όλους κλέφτες».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.