Η Ρωσία «κόβει» το φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέχρι να αρθούν οι κυρώσεις

©EPA

Η Ρωσία διακόπτει την παροχή φυσικού αερίου στην ΕΕ.

Οι προμήθειες φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη δεν θα επανέλθουν «πλήρως», μέχρι η Δύση να πάρει πίσω τις κυρώσεις της κατά της Μόσχας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, κατηγόρησε την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Καναδά σχετικά με τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream 1.

«Τα προβλήματα ξεκίνησαν εξ αιτίας των κυρώσεων που επέβαλαν οι δυτικές χώρες εναντίον της χώρας μας και πολλών εταιρειών», είπε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Επιδεινώνονται οι οικονομικές σχέσεις και το στάτους των επιχειρηματιών μας. Δυστυχώς, οι απλοί άνθρωποι στις δυτικές χώρες θα πρέπει να απευθύνουν ερωτήματα προς τους ηγέτες τους», είπε ο Πεσκόφ.

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για την ενεργειακή κρίση

Σύσκεψη για τα ζητήματα της ενέργειας θα γίνει το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και της ομάδας διαχείρισης κρίσεων στο υπουργείο Ενέργειας, όπως είπε ο Γιάννης Οικονόμου, θα έχει αντικείμενο τις εξελίξεις στη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας ενέργειας και την επικαιροποίηση των πρωτοβουλιών ενόψει του χειμώνα, αλλά και της παρουσίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.