Η Αθήνα «αποχαιρετά» το καλοκαίρι: Πέντε συναυλίες για όλα τα γούστα

EUROKINISSI/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Γιάννης Πάριος, Πυξ Λαξ, Γιάννης Κότσιρας, Κοινοί Θνητοί, Δημήτρης Ζερβουδάκης και Γεωργία Νταγάκη σε πέντε μοναδικά μουσικά ραντεβού.

Μετά από μια θερινή συναυλιακή περίοδο που ήταν σίγουρα μια από τις πιο πλούσιες τις τελευταίας δεκαετίας, η πρωτεύουσα έχει πολλές ακόμη εκπλήξεις για όσους θέλουν να μαγευτούν, να χορέψουν, να συγκινηθούν και να ταξιδέψουν μέσα από αγαπημένες ελληνικές επιτυχίες.

Δημήτρης Ζερβουδάκης & Γεωργία Νταγάκη

Ταξιδεύοντας φέτος με τις αποσκευές τους γεμάτες με αγαπημένα τραγούδια από το σύνολο της καλλιτεχνικής τους πορείας, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και η Γεωργία Νταγάκη ενώνουν και πάλι τις φωνές τους για να «βάλουν φωτιά» στον Πολυχώρο Λιπασμάτων Δραπετσώνας (Κυριακή, 28/8 – 21:00), σε μια συναυλία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο σπουδαίος συνθέτης και τραγουδιστής και η μουσικός που κατόρθωσε με την κρητική της λύρα να καταξιωθεί καλλιτεχνικά σε διεθνές επίπεδο παρουσιάζουν μια ανανεωμένη μουσική παράσταση με δυναμικές εναλλαγές και ρυθμό.

Γιάννης Κότσιρας

© Papadakispress

Ο αγαπημένος Γιάννης Κότσιρας και οι συνεργάτες του έχουν προετοιμάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που αναμένεται να «ταξιδέψει» τους ακροατές που θα βρεθούν στο Κηποθέατρο Παπάγου (Δευτέρα 29/8 – 21:00) σε τραγούδια-σταθμούς της πλούσιας δισκογραφίας του και σύγχρονες λαϊκές επιτυχίες.

Ο Γιάννης Κότσιρας συντροφεύει εδώ και χρόνια τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια της Αθήνας με την εκφραστική φωνή του, τραγούδια που όλοι έχουν σιγοτραγουδήσει και εμπνευσμένες διασκευές και εξαιρετικές διαχρονικές επιλογές της ελληνικής μουσικής σκηνής. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη με πρόσκληση.

Πυξ Λαξ

© Papadakispress

Οι Πυξ Λαξ ετοιμάζονται να αποδείξουν την Τρίτη (30/8 – 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο «Αλέξης Μινωτής» – Αιγάλεω) γιατί άντεξαν στον χρόνο και παραμένουν σταθερά αγαπημένη επιλογή του ελληνικού κοινού.

Το θρυλικό συγκρότημα με μια πορεία τριάντα ετών και πάνω από 1 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων επέστρεψε στη σκηνή το καλοκαίρι του 2022 για να θυμίσει στον κόσμο «τις παλιές συνήθειες, τις διαχρονικές αξίες, τη σημασία της μουσικής και της πιο κοινωνικής καλλιτεχνικής έκφρασης».

Γιάννης Πάριος

© Papadakispress

Μετά τις Sold Out φετινές εμφανίσεις του σε όλη την Ελλάδα, ο Γιάννης Πάριος κλείνει την καλοκαιρινή του περιοδεία στο μεγαλύτερο θέατρο της Αττικής, στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας (Παρασκευή 2/9 – 21:00). Ο «τροβαδούρος του έρωτα» ετοιμάζεται να παρουσιάσει και πάλι τραγούδια που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την αγάπη και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Στο πλαίσιο της επετείου ενός χρόνου από την απώλεια του σπουδαιότερου Ελληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, μέρος της συναυλίας θα αποτελέσει ειδικό αφιέρωμα – φόρο τιμής στον σπουδαίο εθνικό μας συνθέτη.

Κοινοί Θνητοί

Οι Κοινοί Θνητοί, το πρωτοποριακό συγκρότημα που ήρθε «με φόρα» από την Εύβοια για να ταράξει τα νερά της ελληνικής hip-hop σκηνής, έρχονται για μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Βράχων Μελίνα Μερκούρη (Παρασκευή 2/9 – 20:00).

Η μουσική τους δεν ανήκει σε ένα συγκεκριμένο είδος και αυτό το καταλαβαίνει κανείς από τα όργανα που χρησιμοποιούν και τους ρυθμούς στους οποίους βασίζονται: Πρόκειται για μια μίξη από ροκ, hip – hop και ελληνική παραδοσιακή μουσική. Οι στίχοι των τραγουδιών τους είναι βαθιά αιχμηροί και πολιτικοί και έχουν ως στόχο να δημιουργούν κοινωνικό προβληματισμό.

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.