Hürriyet: Ισχυρισμοί για μεταφορά τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

©Ragıp Soylu – Twitter

Η τουρκική Hürriyet ισχυρίζεται ότι η Αθήνα στρατιωτικοποιεί νησιά, δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τη Λέσβο και τη Σάμο, που τραβήχθηκαν από τουρκικά μη επανδρωμένα σκάφη.

Οι εν λόγω φωτογραφίες αρχίζουν και δημοσιεύονται στο σύνολο των τουρκικών ΜΜΕ και φέρονται να τραβήχθηκαν στις 18 Σεπτεμβρίου και να δείχνουν ελληνικά αρματαγωγά να αποβιβάζουν τεθωρακισμένα οχήματα μάχης σε Λέσβο και Σάμο.

Οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι 23 άρματα μάχης αποβιβάστηκαν στη Λέσβο και 18 στη Σάμο και πως είναι ιδίου τύπου με τα άρματα που έφεραν οι ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη.

Ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στη Hürriyet ότι η στρατιωτικοποίηση των ελληνικών νησιών καθιστά αμφισβητούμενη την κυριαρχία τους.

Αποσπάσματα του σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας Hürriyet:

«Αποκαλύφθηκε πως η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και έστειλε τεθωρακισμένα οχήματα στα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς.
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσαν πως η Αθήνα έστειλε στη Λέσβο 23 και στη Σάμο 18 τεθωρακισμένα οχήματα». 

«Πηγές του Υπ. Άμυνας αναφέρουν πως μεταξύ 18 και 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν αυτές οι εικόνες. και δείχνουν πως η Ελλάδα συνεχίζει να στρατιωτικοποιεί τα νησιά που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία και να παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών». 

«Τονίζουν πως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραβιάζει το καθεστώς αυτό, εδώ και πολλά χρόνια, εγκαθιστά οπλικά συστήματα και στις τελευταίες ενέργειες μεταφέρθηκαν τα τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα που παραχώρησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα για να αντικαταστήσουν κάποια άλλα».

Για να ενημερώνεστε πάντα πρώτοι!

Κάνε εγγραφή στο Newsletter μας και απόκτησε πρόσβαση στα νέα πριν από όλους τους άλλους.