Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, έφυγε ειρηνικά από τη ζωή το απόγευμα της Πέμπτης.
Ηταν μια από τις τελευταίες πολιτικές προσωπικότητες σε όλον τον κόσμο που απολάμβαναν καθολικής αποδοχής.
Διαδέχθηκε τον πατέρα της, Γεώργιο ΣΤ’, στις 6 Φεβρουαρίου 1952 και η στέψη της έγινε στις 2 Ιουνίου 1953 στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ. Ήταν η πρώτη στέψη που βιντεοσκοπήθηκε, παρά τις ενστάσεις του Ουίνστον Τσόρτσιλ.
Η Ελισάβετ αποκάλυψε ότι το στέμμα ζύγιζε 1,28 κιλά. «Ευτυχώς ο πατέρας μου κι εγώ είχαμε το ίδιο σχήμα κεφαλιού. Όταν το φοράς πρέπει να στέκεται στη θέση του. Και δεν μπορείς να σκύψεις για να διαβάσεις το λόγο, πρέπει να σηκώσεις ψηλά το λόγο. Γιατί αν έσκυβες θα έσπαγε ο λαιμός σου», σχολίαζε.
Δεν ήταν όλα ρόδινα στη βασιλεία της. Το 1992 ήταν το «annus horribilis» (απαίσια χρονιά) για τη βασιλική οικογένεια, όπως είχε τονίσει και η ίδια η Ελισάβετ. Ο λόγος της παραδοχής ήταν πως ο πρίγκιπας Κάρολος και η Νταϊάνα χώρισαν, όπως και ο πρίγκιπας Ανδρέας και η σύζυγός του, Σάρα Φέργκιουσον. Παράλληλα, η πριγκίπισσα Άννα πήρε κι εκείνη διαζύγιο, ενώ μια πυρκαγιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στη βασιλική κατοικία, στο Κάστρο του Ουίνδσορ.
Στις 31 Αυγούστου του 1997 λαμβάνει χώρα ένα δυστύχημα, που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον πλανήτη και την ίδια τη βασίλισσα. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα έχασε τη ζωή της στη γέφυρα Ντ’ Αλμά του Παρισιού, σε ηλικία 36 ετών.
Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2015, η Ελισάβετ κατέρριψε το ρεκόρ των 63 ετών και 216 ημερών στο θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου κι έγινε η μακροβιότερη μονάρχης στη βρετανική ιστορία.
Τον Απρίλιο του 2021 έχασε το σύζυγό της Φίλιππο, γεγονός που μείωσε ακόμα περισσότερο τις εμφανίσεις της. «Εξαίρεση» έγινε για τους εορτασμούς για το Πλατινένιο Ιωβηλαίο, τον Ιούνιο του 2022.
Στα 530 εκατομμύρια δολάρια εκτιμάται η περιουσία της Ελισάβετ. Είχε στην κατοχή της δύο κάστρα, το Μπαλμόραλ στην Σκωτία και το Σάντρινγκχαμ στο Νόρφολκ της Αγγλίας.